Så er der serveret: Endnu en kokkeuddannelse kommer til regionen

EUC Nordvestsjælland kan for fremtiden smide flere uddannelser på menukortet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Bon appétit!

For fremtiden kan unge, gastronomiske talenter også udfolde sig i Odsherred Kommune. EUC Nordvestsjælland har nemlig fået tilladelse til at udbyde grundforløb inden for gastronomi.  

De nye uddannelser kommer som resultat af en målrettet indsats for at tiltrække flere studerende til området. Sidste år blev det gjort muligt at uddanne sig til ernæringsassistent i Fårevejle, og nu bliver det altså også muligt at tage grundforløb som kok og tjener.

- Jeg er utroligt glad for, at EUC Nordvestsjælland igen er lykkedes med at få flere uddannelser til Odsherred kommune. Uddannelse er højt på dagsordenen i Odsherred, og det er vigtigt for os, at vores unge har gode uddannelsesmuligheder lokalt, siger borgmester Thomas Adelskov (S) i en pressemeddelelse.

Skriger på arbejdskraft

Udannelseschef på EUC Nordvestsjælland, Helle Bakholt Pierri, mener, at de nye uddannelser kommer på et vigtigt tidspunkt. Restaurationsbranchen skriger nemlig på mere arbejdskraft 

- Jeg tror på, at det får betydning i området, for vi har kunnet mærke, at de har haft svært ved at rekruttere, siger hun til TV ØST.

De nye uddannelser forventes at starte op i 2019. Derudover åbnes en ny afdeling med den populære fagretning 'byg et hus' i Asnæs i næste uge. 

Foruden den kommende kokkeuddannelse i Odsherred Kommune, er det også muligt at uddanne sig som kok på ZBC i Ringsted, Slagelse, Næstved og Vordingborg.

Du kan læse mere om de nye uddannelser som kok og tjener her. 

aarets_kok_2018.jpg
Læs også
Årets kok er fra Restaurant Babette i Vordingborg
aarets_kok_2018.jpg
Læs også
Årets kok er fra Restaurant Babette i Vordingborg

 


Nyhedsoverblik