S-politiker om advarsel: Det kommer ikke som et chok

Økonomi- og Indenrigsministeriet har onsdag i et brev bedt Holbæk Kommune om at få styr på økonomien. Det kommer ikke som et chok, siger S-politiker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Holbæk Kommune skal få styr på kassebeholdningen.

Sådan lyder budskabet fra Økonomi- og Indenrigsministeriet i et brev til kommunen. Det kommer ikke bag på Socialdemokratiets spidskandidat, Christina Krzyrosiak Hansen.

Ministeriet har skrevet til kommunen som følge af et alt for lavt rådighedsbeløb i kommunekassen. Og ifølge S-politikeren, så var det ventet, at ministeriet ville reagere.

- Det kommer egentlig ikke som et chok. Vi vidste godt, at hvis vi ikke handler nu, så var situationen så alvorlig, at det kunne komme her til. For den økonomiske situation er så alvorlig, at vi skal rette på den nu og her, siger hun.

Men selvom det måske ikke var uventet, så er det ubekvemt at modtage sådan en brev.

- Det er meget bekymrende, at vi nu har fået brevet fra Økonomi- og Indenrigsministeriet med advarslen om at blive lagt under administration, siger byrådspolitikeren, der også selv sidder i Økonomiudvalget.

Problemet har flere rødder

quote Vi vidste godt, at hvis vi ikke handler nu, så var situationen så alvorlig, at det kunne komme her til

Christina Krzyrosiak Hansen, Socialdemokratiets spidskandidat

Ifølge Christina Krzyrosiak Hansen (S), så udspringer den nuværende økonomiske situation af flere årsager.

- Man kan sige, der er tre grunde, der tilsammen har skabt den her situation. Det er en usikker økonomistyring, hvor vi har lagt budgetter, blandt andet gennem omstillingsgrupper, som ikke gav det afkast man regnede med, og man havde ikke nogen plan B. Nedskæringspolitikken er medvirkende årsag. Man har skåret på områder, der senere er blevet en udgift som følge. Og så er det kommet udgifter fra staten, som vi skal forholde os til, siger hun.

De tre ting har altså nu betydet, at Holbæk Kommune er den kommune i hele regionen med den laveste kassebeholdning. Derfor skal der ske noget nu, understreger Christina Krzyrosiak Hansen (S).

- Jeg har allerede drøftet med borgmesteren, at vi skal have et møde, om hvordan vi kan blive enige om rette op på økonomien.

Der skal bredt samarbejde til

Det er en helt særlig situation, hvis man spørger den socialdemokratiske byrådspolitiker. Derfor opfordrer hun borgmester Søren Kjærsgaard (V) og de andre byrådspolitikere til at lægge partifanerne væk.

- I sådan en situation skal man være sit ansvar bevidst og lægge politiske uenigheder til side. Nu skal vi stå sammen og en gang for alle få styr på hele økonomien.

Selvom partifarverne ikke må male billedet af et nyt budget, så har Christina Krzyrosiak Hansen (S) dog nogle krav og forslag til en løsning - blandt andet at man skal hæve skatten og kigge på beskæftigelsesområdet.

- Vi vil ikke være med til kun at kigge på udgiftssiden, vi skal ind og kigge på indtægtssiden også. Den har i mange år været for lav, faktisk lige siden kommunalreformen, og det har ramt os nu, siger hun, og understreger, at man selvfølgelig også skal have styr på udgifterne til driften. 

Holbæk Kommune
Læs også
Ministerie advarer Holbæk Kommune: Få styr på økonomien
Holbæk Kommune
Læs også
Ministerie advarer Holbæk Kommune: Få styr på økonomien

Nyhedsoverblik