S opgiver at bløde omstridt dagpengeforslag op

Socialdemokratiet trækker ændringsforslag tilbage. Ifølge partiet, fordi der er mange problemer med regeringsudspil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det rammer de forkerte, men nu forsøger vi at bløde det op.

Sådan lød meldingen fra Socialdemokratiet, da regeringen tidligere i år fremsatte et forslag om, at man fremover skal have opholdt sig i Danmark i syv ud af otte år for at kunne få dagpenge.

Men nu trækker partiet de to ændringsforslag, det ellers havde stillet, tilbage. Det skyldes ifølge beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen (S), at der er dukket alt for mange problemer med regeringens forslag op.

- Det vælter simpelthen ud med uafklarede spørgsmål. Det er svært at administrere, der er problemer med sygedagpenge, der er problemer med folk på barsel, og der er problemer i forhold til brexit, siger Leif Lahn.

quote Regeringen burde tage det her ind igen og så lave et ordentligt stykke arbejde. For det har de ikke gjort

Leif Lahn Jensen (S), beskæftigelsesordfører

- Regeringen burde tage det her ind igen og så lave et ordentligt stykke arbejde. For det har de ikke gjort.

Uvist om Socialdemokratiet stemmer for eller imod

Socialdemokratiet havde i første omgang foreslået, at opholdskravet i stedet skulle være syv ud af ti år eller syv ud af 12 år.

Det ville ifølge Beskæftigelsesministeriet betyde, at 3.200 til 3.550 personer ville miste dagpengeretten mod 4.500 med regeringens forslag.

Men S har altså trukket sine ændringer tilbage.

Selv om Leif Lahn Jensen ser store problemer ved regeringens forslag, så har partiet endnu ikke bestemt sig for, om det vil stemme for eller imod, hvis regeringen holder fast ved forslaget.

Opholdskrav for dagpenge

Regeringen og Dansk Folkeparti blev enige om at indføre et opholdskrav for dagpenge, da de i februar indgik aftale om skattelettelser for 500 millioner kroner.

Det nye krav skal ifølge regeringen forhindre, at det for nogle udlændinge "vil være mere attraktivt at flytte til Danmark for at få ydelser end at være i deres hjemland".

1474304303_jobcenter.jpg
Læs også
Se hvor god din kommune er til at få folk ud af kontanthjælp
1474304303_jobcenter.jpg
Læs også
Se hvor god din kommune er til at få folk ud af kontanthjælp

Men opholdskravet betyder også, at danskere, der i dag bor i udlandet og betaler til en dansk a-kasse, ikke nødvendigvis vil kunne få dagpenge, hvis de bliver ledige, når de vender hjem.

Yderligere vil det også ramme danskere, der inden for de seneste år har boet en længere periode i udlandet. Bliver de ledige efter 1. januar, hvor kravet efter planen skal træde i kraft, risikerer de ikke at kunne få dagpenge.

Også selv om de har betalt til a-kassen i årevis.


Nyhedsoverblik