S og DF om Emilie-sag: Motorvejskameraer bør gemme optagelser

De kameraer, Vejdirektoratet har siddende på motorvejsbroer ved både Korsør og Borup lagrer ikke deres optagelser. Det bør de, mener S og DF.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dansk Folkeparti går ind for øget brug af overvågning - bl.a. i forhold til at hjælpe politiet med opklaring af forbrydelser.

- I dag bliver der taget mere hensyn til de kriminelle end til almindelige menneskers sikkerhed, siger partiets retsordfører Peter Kofoed Poulsen til TV ØST.

Kameraer kan have optaget gerningsmanden

Han reagerer på, at Vejdirektoratets kameraer ikke er til nogen hjælp i opklaringen af drabet på Emilie Meng fra Korsør.

quote Jeg synes, det ville være en god idé, hvis Vejdirektoratets kameraer gemte sine optagelser

Peter Kofoed Poulsen, retsordfører, Dansk Folkeparti

På motorvejsstrækningen fra Korsør til Borup sidder fire kameraer, der tilhører Vejdirektoratet. Der sidder blandt andet båd ekameraer ved Kørsør-afkørslen og Borup-afkørslen.

Kameraerne bliver brugt til at overvåge trafikken, men optagelserne blive ikke lagret.

Dermed kan politiet altså ikke tjekke om en eventuel gerningsmand er blevet optaget af kameraerne omkring den dato, Emilie Meng forsvandt. 

img_2741.jpg
Læs også
Mulige spor er gået tabt
img_2741.jpg
Læs også
Mulige spor er gået tabt

Både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne så ellers gerne, at politiet kunne bruge eventuelle optagelser i sin efterforskning.

- Hvis politiet vurderer, at det kan være brugbart for dem - for eksempel i forbindelse med drabssager - så er vi åbne over for det. Men det skal hvile på en faglig vurdering fra politiet, siger Trine Bramsen, retsordfører hos Socialdemokraterne.

DF: Motorvejskameraer skal lagre optagelser

I Dansk Folkeparti mener retsordføreren, at reglerne for overvågning er for stramme i dag.

- Vi skal gå meget længere, når det gælder overvågning. Jeg synes, det ville være en god idé, hvis Vejdirektoratets kameraer gemte sine optagelser, siger Peter Kofoed Poulsen (Dansk Folkeparti).

Han mener også, at politiet skal have adgang til at bruge lokationsloggen på folks mobiltelefoner og data fra for eksempel Facebook-app'en, hvis den står og opdaterer i baggrunden og registrerer, hvor den pågældende person er.

- Så kan man så sammenkøre de data med overvågningsvideo og nummerpladescannere, så man kan snævre efterforskningen ned til relativt få mennesker, siger Peter Kofoed Poulsen (Dansk Folkeparti).

Emilie Meng-sagen

  • Den 17-årige Emilie Meng forsvandt i Korsør den 10. juli meget tidligt om morgenen. 
  • Juleaftensdag finder en hundelufter liget af hende i en sø ved Borup. Stedet ligger tæt på til- og frakørslerne til Vestmotorvejen.

 

 


Nyhedsoverblik