S kalder transportminister i samråd om billige færgepriser

Socialdemokratiet har kaldt transportministeren i samråd om regeringens holdning til trafikal ligestilling for de danske småøer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I juni sidste år stemte Folketinget ja til en lov om at sænke færgetaksterne. Den nye ordning var målrettet den turistmæssige lavsæson, hvor der er det største potentiale for øge turismen på øerne.

Loven var et skridt i retningen mod det såkaldte landevejsprincip, der handler om, at billetprisen for at sejle med færge skal koste det samme, som hvis man kørte samme strækning på landevejen.

Nu har socialdemokraterne, Rasmus Prehn og Lea Wermelin, fra Transport-, Bygnings- og Boligudvalget kaldt transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) og økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) i samråd om regeringens holdning til såkaldt trafikal ligestilling for de danske øer. 

Oroe-faerge.jpg
Læs også
Folketinget sikrer billigere færgepriser til småøer
Oroe-faerge.jpg
Læs også
Folketinget sikrer billigere færgepriser til småøer

Samrådet finder sted tirsdag eftermiddag klokken 13.30 til 14.30.

Her skal ministrene bedes blandt andet svare på, om det er regeringens holdning, at der skal indføres fuld trafikal ligestilling, så det kommer til at koste det samme at sejle en kilometer, som det koster at køre en kilometer på landevejen, som både V, K og LA har talt for.

De hidtil billiger færgepriser i vores region glæder øerne Sejerø, Orø, Agersø, Omø, Askø, Femø, Fejø, og Bogø.


Nyhedsoverblik