Ruth og hendes datter tæsket af hjemmerøvere: De ville skære i min datter

Ruth Bonde og hendes datter blev torsdag udsat for et hjemmerøveri, mens de sov. Nu fortæller hun deres historie til TV ØST.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De kunne høre dem komme ned ad trappen.

Torsdag omkring klokken 04.00 blev Ruth Bonde og hendes datter udsat for et hjemmerøveri på deres fælles bopæl den gamle købmandsgård i Skellebjerg ved Dianalund. Her blev de to kvinder overfaldet og truet med kniv.

De to ukendte gerningsmænd stak af fra stedet, hvorefter de to kvinder blev indlagt til behandling på Slagelse Sygehus. Nu fortæller Ruth Bonde deres historie.

quote De bad mig om at tie stille, ellers ville de skære i min datter

Ruth Bonde

 - De var kommet ind oppe fra loftet og kom ned ad trappen, hvor de kom ind og overfaldt min datter. Hun sover i stuen, og jeg sover i et værelse ved siden af, de overfaldt hende og var ved at kvæle hende, fortæller Ruth Bonde.

De to gerningsmænd ville have familien til at udlevere penge og andre værdigenstande. Men datteren vidste ikke, hvor familien skulle gemme sådan noget, derfor løb en af gerningsmændene ind til Ruth Bonde.

- Han rev mig i armen og rev mig ned på gulvet. Jeg kom til at skælde ham for meget ud og sige noget måske upassende, så han på et tidspunkt slog mig i øjet, selvom jeg ikke husker, at han gjorde det. Men det kan jeg tydeligt se, at han har gjort. Bagefter gik jeg ind i stuen til min datter og kunne se, hvor medtaget hun var. Jeg spurgte, hvad de ville. De svarede: Penge, penge, penge. Jeg prøvede at tale med dem, så meget jeg kunne, så jeg kunne få dem til at røbe så meget som muligt, så jeg kunne fortælle det til politiet. Jeg fik dem til at sige ret så meget, men de bad mig om at tie stille, ellers ville de skære i min datter, hvis jeg ikke holdt mund, fortæller Ruth Bonde.

Stjal deres mobiltelefoner

De tog kniven frem, og situationen blev endnu mere ubehagelig for Ruth Bonde og hendes datter.

-  Så rev de noget sengetøj i stykker og bandt mine hænder bagpå. Jeg spredte mine hænder så meget som mulig, så jeg havde mulighed for at få dem op igen. Så bandt de mine fødder bagefter. De bandt også mine datter på hendes hænder og fødder, siger hun og fortsætter:

- Bagefter så tog de kniven og holdt lige op.. så har man det ikke så godt. Jeg kunne ikke forestille mig, at de ville gøre noget. Det var bare den ubehagelige fornemmelse af, at det kunne ske. Men det var ubehageligt, og jeg blev bange.  

 
  Foto: TV2 ØST
5.jpg
Læs også
Mor og datter indlagt efter alvorligt hjemmerøveri med kniv
5.jpg
Læs også
Mor og datter indlagt efter alvorligt hjemmerøveri med kniv

Nogle få minutter efter at gerningsmændene havde forladt stedet, begyndte Ruth Bonde at løsne knuden om sine hænder. Hun opdagede, at de to mænd havde taget deres mobiltelefoner og skåret ledningerne over på deres fastnettelefon.

Ude i den gamle købmandsbutik fandt Ruth Bonde en telefon, som gerningsmændene ikke havde ødelagt, og ringede til politiet.

Når Ruth Bonde vender tilbage til hjemmet i Skellebjerg, vil hun sikre loftet, så eventuelle gerningsmænd ikke kan trænge ind den vej. Nu håber hun bare, at politiet finder frem til de to gerningsmænd.

- De skal straffes, og så håber jeg, at der kommer en retssag, hvis politiet ellers fanger dem.

Ruth Bonde blev fredag eftermiddag udskrevet fra Slagelse Sygehus. Datteren er stadig indlagt.

Afhører naboerne

Fredag arbejder politiet videre med de tekniske undersøgelser, som blev foretaget på stedet. Her blev en stige ved købmandsgårdens facade blandt andet undersøgt af en tekniker fra politiet. Derudover foretager politiet flere afhøringer af folk i området. 

- Vi undersøger desuden, om der er lignende sager, som vi kan koble sagen i Skellebjerg op på, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

 
  Foto: TV2 ØST

Det er ifølge Søren Ravn-Nielsen svært at sige, hvor store chancerne er for at opklare hjemmerøveriet.

- Men jeg kan sige, at det er sager, som har høj prioritet her hos politiet. Det er en alvorlig krænkelse at blive overfaldet i sit eget hjem, siger Søren Ravn-Nielsen og kalder sagen for ualmindelig grov.

- Derfor ofrer vi betydelige ressourcer på at få den opklaret, tilføjer han.

Søger stadig vidner

Omtalen af hjemmerøveriet i Skellebjerg har givet politiet nogle flere spor i sagen.

- Vi har fået omkring syv henvendelser siden i går, men vi kan sige, om de fører til noget gennembrud i sagen på nuværende tidspunkt, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen. 

Det er ifølge Søren Ravn-Nielsen for tidligt at sige, hvilken retning henvendelserne vil lede politiets efterforskning. Han oplyser dog, at henvendelserne primært drejer sig om køretøjer. 

Læs også
Naboer til groft hjemmerøveri i landsby: Det kommer for tæt på
Læs også
Naboer til groft hjemmerøveri i landsby: Det kommer for tæt på

- Vi søger stadig vidner i sagen, så man må gerne henvende sig til politiet, hvis man har oplysninger, siger han

Signalementet af de to gerningsmænd er stadig meget sparsomt. Der er ifølge politiet tale om to yngre mænd, som er mørke i huden, iklædt mærket og taler gebrokkent dansk til kvinderne. Indbyrdes taler de på et udenlandsk sprog.

Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4. 


Nyhedsoverblik