Royalt besøg til særligt jubilæum i beredskabet

I dag fejrer Beredskabsstyrelsen Sjælland 75 års jubilæum. Det sker ved åbent hus i Næstved til Katastrofeberedskabets Dag og besøg fra kongehuset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag slår Beredskabsstyrelsen Sjælland dørene op for interesserede til Katastrofeberedskabets Dag.

Her kan interesserede voksne og børn komme forbi og få et indblik i, hvordan landets tre beredskabsgrene, politiberedskabet, sundhedsberedskabet og brandberedskabet, fungerer.

- Det er en dag, hvor vi samler beredskabet. Både Beredskabsstyrelsen, som er værter, men også de andre aktører. Der er en hel masse aktiviteter, og der er både lidt til de små, men også noget til voksne og ildsjæle, som gerne vil se noget af vores udstyr, siger Michael William Rasmussen, sektionschef hos Beredskabsstyrelsen Sjælland.

Værnepligtige viser sig frem

Det er Beredskabsstyrelsens værnepligtige, som står for at vise udstyr og lignende frem. I alt deltager 70 værnepligtige i arrangementet.

- De viser, hvad de kan, og hvad de har lært, siger sektionschefen.

Og ikke nok med, at der er åben for alle, så har Beredskabsstyrelsen Sjælland også 75 års jubilæum i år, og derfor kommer H.K.H Prinsesse Marie på besøg.

- Det har kongehuset valgt, at de vil markere med et besøg, siger Michael William Rasmussen.

Afhængigt af vejret, så regner Beredskabsstyrelsen Sjælland med, at der kommer mere end et par tusind gæster forbi til Katastrofeberedskabets Dag.


Nyhedsoverblik