Royal Unibrew bobler af optimisme før 2018-resultat     

Unibrew løfter for fjerde gang forventningerne til, hvordan regnskabet for 2018 ender, og det ser lovende ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er mere end bare lige til øllet i bryggeriet Royal Unibrews kasser efter tre kvartaler af dette finansår. Det får selskabet til at opjustere sine forventninger for fjerde gang i år.

Det sker i forbindelse med, at Unibrew onsdag har fremlagt sit regnskab for det seneste kvartal.

Der er tilsyneladende ingen ende på de tørstige halses trang efter mærker som Ceres, Faxe Kondi, Faxe og andre af Unibrews mærker.

Den seneste opjustering betyder, at selskabet forventer at nå en omsætning på 7,2-7,3 milliarder kroner, når regnskabet for hele 2018 er gjort op.

Det vil ifølge Unibrews egne forventninger betyde, at selskabet kan hente lidt over 1,3 milliarder kroner i driftsresultat før skat.

Varm sommer gav tørstige halse

Tidligere har forventningerne til omsætningen været på 7-7,2 milliarder og et driftsresultat på lige under eller over 1,3 milliarder kroner.

Royal Unibrew
Læs også
Royal Unibrew med rekordregnskab trods våd sommer
Royal Unibrew
Læs også
Royal Unibrew med rekordregnskab trods våd sommer

En af de faktorer, der ifølge ledelsen i Unibrew har hjulpet på årets salg, er den varme sommer, der medvirker til, at Unibrew nu forventer at omsætte for over en milliard kroner mere i år end sidste år.

I regnskabet tilskrives det gode sommervejr en stigning i overskuddet før skat og renter på mellem 70 og 90 millioner kroner.

Opkøb af virksomheder bidrager positivt

Derudover peger Unibrew-ledelsen på, at opkøbet af virksomheder i Frankrig og Italien har "bidraget positivt" til driftsresultatet. Unibrew har blandt andet tilkøbt det italienske selskab Terme de Crodo.

Hvis man sammenligner sidste års overskud før skat og renter med de nye forventninger til i år, ser overskuddet ud til at vokse med mere end 200 millioner kroner.

Ud over de sydeuropæiske køb har Royal Unibrew også i 2018 opkøbt Bev. Con, der blandt andet ejer energidrikken Cult Energy og de alkoholiske mærker Shaker og Mokaï


Nyhedsoverblik