Roskilde-politiker vil beholde atomaffaldet

Roskildes viceborgmester foreslår, at det omdiskuterede atomaffald fra atomforskningscenteret på Risø får lov til at blive liggende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Christiansborg-politikernes langsommelighed i sagen om atomaffaldet fra Forskningscenter Risø er forstemmende.

Faktisk går beslutningen så langsomt, at viceborgmester Poul Andersen (S) nu foreslår at affaldet bliver på Risø – mod at affaldet sikres bedre i ordentlige bygninger.

En række steder rundt omkring i landet har ellers været i spil som mulige ’slutlagre’, hvor de 5.000 ton atomaffald kunne graves ned og blive liggende i relativt stor sikkerhed i de kommende hundrede år – Rødbyhavn har været foreslået som et af disse steder.

Men at lade affaldet blive på Risø vil betyde en bedre sikkerhed her og nu – i stedet for at affaldet får lov til at blive liggende i 20-30 år, mens Folketingspolitikerne tænker sig om, siger Poul Andersen til DAGBLADET Roskilde.

- Vi er vant til, at det er her. Der kommer ikke en folkestorm, som vi ser det i Skive eller på Bornholm, hvor folk er bange for atomaffaldet, siger han.

Spørgsmålet om atomaffaldet skulle have været afklaret i efteråret 2013.  Den daværende regering valgte dog at udskyde beslutningen af hensyn til den store offentlige modstand mod planerne.


Nyhedsoverblik