Røver og kioskejer mødtes: - Vi har givet håndslag, og han har sagt undskyld

Foto: Jacob Bagge

Kioskejer Lars Alring blev sigtet for vold for at slå en røver bevidstløs med et koben i februar. Nu er han lettet over, at sigtelsen frafalder.

Lars Alring, der er ejer kiosken Spil og Vind i Korsør har fået en positiv nyhed. Han har nemlig modtaget et brev fra Anklagemyndigheden, som har opgivet at sigte kioskejeren for ”kvalificeret vold”.

- De skriver, at de ikke mener, der er en domstol, der vil dømme mig i sagen. Jeg havde regnet med, det skete. Men lovgivningen er en mærkelig art. Så man kunne risikere, at der skete et eller andet, så jeg fik en anklage frem for en frifindelse, siger Lars Alring til TV ØST.

Den 23. februar trådte en 29-årig mand bevæbnet med kniv ind i kiosken og råbte til kioskejer Lars Alring, at han skulle give ham pengene i kassen. Kioskejeren greb et koben bag disken og slog røveren bevidstløs.

Jeg har oplevet meget tumult og vold, og det bider ikke mig, som det måske ville have gjort, hvis en af de andre ansatte havde været her

Lars Alring, kioskejer, Spild og Vind i Korsør

Røveren har sagt undskyld

Efter overfaldet har Lars Alring mødt den 29-årige røver gennem offerrådgivningen.

- Jeg har haft et møde med ham, for vi skal jo færdes i samme by. Han har haft lidt dårlig samvittighed over det, og han har nogle psykiske problemer. Så tænkte jeg, hvis det kan hjælpe ham, at vi snakker sammen, og vi kan risikere at møde hinanden på gaden en dag, kan vi ligeså godt få snakket ud om tingene og få det ud af verden, fortæller Lars Alring.

- Jeg mødtes med ham, og han gav mig en undskyldning og så gav vi håndslag. Jeg har meget respekt for, at han giver en undskyldning, og vi kommer videre.

Læs også Kioskejer slog røver bevidstløs med koben, men slipper nu for tiltale

Kioskejer: Det var rent forsvar

Kioskejeren i Korsør kan nu ånde lettet over, at han ikke bliver tiltalt for ”kvalificeret vold”, som han blev sigtet for tilbage i februar.

- Når jeg ser forløbet, er det ren forsvar jeg laver. Så jeg synes ikke, det kan være anderledes. Men det er selvfølgelig ikke mig, der skal vurdere det, men en Anklagemyndighed. Jeg er lettet over det. Det må jeg sige, fortæller Lars Alring.

Han har 40 år som dørmand bag sig og er tidligere boksetræner. Han har ikke haft nogen form for traume efter episoden.

- Jeg har oplevet meget tumult og vold, og det bider ikke mig, som det måske ville have gjort, hvis en af de andre ansatte havde været her, siger han.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App