Røver holdt kniv mod Brittas hals - to mænd dømt for voldsomt røveri

To unge mænd er blevet dømt for et knivrøveri mod en kiosk i Slagelse sidste år. Kioskekspedienten glæder sig til at få sagen ud af verden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fredag den 17. august 2018 er ikke sådan en dag, som Britta Nielsen lige glemmer.

Den dag trængte to mænd med elefanthuer nemlig ind i den kiosk tæt ved stationen i Slagelse, hvor hun er ekspedient. Den ene tog fat i hende og skubbede hende ned i gulvet. Han samlede hende op igen, satte en kniv for hendes hals og forsøgte på den måde at true hende til at udlevere penge.

Læs også
Ældre kvinde skubbet omkuld og truet med kniv – nu skal røveri-tiltalte for retten
Læs også
Ældre kvinde skubbet omkuld og truet med kniv – nu skal røveri-tiltalte for retten

- Jeg tænkte bare, det skulle være løgn. Nu kunne det være nok. Men når der kommer to, og de begge har nogle ordentlige knive med, så var jeg godt klar over, at det var alvorligt, siger Britta Nielsen til TV ØST.

I kiosken var også en kunde, som også blev truet med en kniv.

- Jeg tænker stadig på det hele tiden. Jeg kigger på døren, og hvad der kommer ind. Det kan jeg ikke lade være med, siger kioskekspedienten.

Efter røveriet delte politiet en overvågningsvideo af røveriet og bad offentligheden om hjælp til at finde dem.

Skal op til to år i fængsel

Men nu har de to røvere fået deres dom. Ved Retten i Næstved er en 27-årig mand blev idømt en straf på to års fængsel, mens en 30-årig mand har fået en dom på ét år og ti måneders fængsel.

- Det er dejligt at få det afsluttet, for så kan jeg skubbe det længere væk, siger Britta Nielsen.

quote Jeg tænker stadig på det hele tiden. Jeg kigger på døren, og hvad der kommer ind. Det kan jeg ikke lade være med

Britta Nielsen, kioskekspedient

Selvom røveriet har sat sine spor hos Britta Nielsen, så var hun på arbejde igen allerede dagen efter.

- Ellers sætter det sig for meget, og så kan man risikere, at man ikke kan komme af sted mere. Det er godt at komme hurtigt i gang igen, siger hun.

Kioskrøveri
Læs også
Ekspedient blev overfaldet på job: - Jeg ser frem til, at det hele bliver overstået
Kioskrøveri
Læs også
Ekspedient blev overfaldet på job: - Jeg ser frem til, at det hele bliver overstået

Hun har da også gennem sine mere end 40 år som kioskekspedient været udsat for andre røverier. Røveriet i august var tredje gang, hun er blevet truet med kniv.

- Jeg har prøvet det før med den slags kedelige mennesker, men det bliver da værre og værre, synes jeg. Det var tredje gang med kniv, og denne gang var der to med knive samtidig, siger Britta Nielsen.

- Man skubber det fra sig. Det er man nødt til. Man må tage tingene, som de kommer, og så se at få det bedste ud af det.

quote Der var nogen, der holdt hånden over butikken den dag. Gudskelov for det

Britta Nielsen, kioskekspedient

Holdt hånden over butikken

Efter røveriet strømmede varme henvendelser da også imod Britta Nielsen fra kioskens mange stamkunder.

- De sagde, at jeg var sej og kom med blomster og alt muligt. Jeg har fået meget sympati. Man lærer kunderne at kende på en anden måde, og der var også flere oppe fra centeret, der kom og sagde, at de havde oplevet lignende ting. Det er en god opbakning at få, siger hun.

Det lykkedes ikke røverne at slippe afsted med det helt store pengebeløb, selvom det faktisk var det, Britta Nielsen frygtede allermest.

- Jeg troede, jeg ville miste en masse penge, men på en eller anden måde, undgik jeg det alligevel. Der var nogen, der holdt hånden over butikken den dag. Gudskelov for det, siger hun.

Læs også
Politiet deler overvågningsvideo: Ældre kvinde skubbet omkuld under røveri
Læs også
Politiet deler overvågningsvideo: Ældre kvinde skubbet omkuld under røveri

Foruden røveriet er de to mænd også dømt for at overtræde den såkaldte burkalovgivning, fordi de bar elefanthuer, der skjulte deres ansigter. De to mænd er også for at være i besiddelse af en kniv og for at stjæle to Bluetooth-højtalere, to hovedtelefoner og en trøje i Bilka i Næstved den 25. august 2018.

De to dømte mænd har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om de vil anke sagen til landsretten. De har 14 dage til at beslutte sig.


Nyhedsoverblik