Ringsteds vagttjeneste på apoteket nedlægges: Det er som at trække nitten i en bowle

Vagttjenesten på apoteket i Ringsted skal lukke. Det vækker undren hos apotekeren, som også kritiserer den måde, Region Sjælland har håndteret det på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ringsted kan risikere ikke længere have et vagtapotek. 

Det er blevet bestemt af Region Sjælland, efter de skulle fravælge ét vagtapotek her i regionen ud af de 11 byer, som har tjenesten tilgængelig. Selve apoteket fortsætter, men må altså ikke holde dørene åbne om søndagen eksempelvis. 

Og det ærgrer apoteker Jørgen Moestrup. 

- Problemet er, at Ringsteds borgere skal køre rigtig mange kilometer for at finde et apotek, der har vagtåbent. 

For hvis Ringsteds borgere har akut behov for medicin uden for åbningstid, så må de til Roskilde eller en anden omkringliggende by. 

Opfylder alle krav fra regionen

Lige nu har apoteket i Ringsted åbent om søndagen. Udover det kan man som borger også ringe til en vagthavende, som kommer og ekspedierer det, der bliver efterspurgt. 

Men det lader til at være fortid til januar næste år. 

Kan du forstå, hvorfor I er valgt fra? 

- Det er det, jeg har rigtig svært ved at forstå. Vi opfylder de krav, som regionen stiller for tilgængeligt, sikkerhed for medarbejdere og borgere, parkeringsforhold, erfaring gennem mange års vagttjeneste her i byen. Og det er det, man har stillet til grund for at vælge de andre byer, og det opfylder vi til fulde, siger Jørgen Moestrup. 

- Så for mig er ligesom at trække nitten i en bowle. Og vi trak den, hvor der stod nitte på. 

En lukket proces

Men udover at vagttjenesten skal sløjfes, så er apotekeren i Ringsted ked af den proces, der har været. 

- Processen har været meget lukket. Jeg har fulgt meget med i de øvrige regioner, der har man haft en åben proces over flere måneder, hvor man har kunnet se, hvad regionen ville indstille, man har kunnet følge med i alt og kunne komme med input. Den mulighed har været fuldstændig væk her i Region Sjælland, siger Jørgen Moestrup.

- Jeg fik at vide i denne uge, at vi ikke var en del af den kommende vagtberedskab i Region Sjælland. Det fik jeg at vide af en aktindsigt fra Danmarks Apotekerforening. 

Regionen har ikke henvendt sig til jer? 

- På ingen måde, nej. Det, synes jeg, ikke er i orden. 

Har du ikke tillid til, at regionen har gjort sig nogle fornugtige overvejelser om, hvorfor det er jer og ikke en anden? 

- Jo, selvfølgelig har jeg det inderst inde. Men jeg vil gerne forstå den saglighed, der ligger til grund for, hvorfor det er Ringsted, der er valgt fra. 


Nyhedsoverblik