Ringsteds borgmester: Jeg synes, det er en mærkelig proces

Regionen har valgt, at vagtapoteket i Ringsted skal lukke. Men det kommer bag på borgmesteren, som ikke forstår, hvorfor valget er landet på Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det kan meget vel være slut med et vagtapotek i Ringsted. 

For regionsrådet i Region Sjælland besluttede 1. juni at anbefale en lukning af vagtordningen på Ringsted Apotek. En ordning, som gør, at borgere kan hente medicin på en søndag for eksempel. 

Lukningen kommer som følge af, at der skal lukkes én vagttjeneste i en af de 11 byer, som har tjenesten tilgængelig - og her blev altså Ringsted, som blev stemt ud. 

- Problemet er, at regionen har fravalgt Ringsted som et sted, hvor man skal have nogle nære sundhedstilbud. Det er vigtigt for borgere, der har et akut behov for, at de kan få den ene eller anden medicin, at de kan komme på apoteket og hente det, siger Ringsteds borgmester, Henrik Hvidesten, til TV ØST

Stort behov for et vagtapotek 

Men borgerne kan vel lige så godt hente deres medicin i Roskilde? 

- Det kan de. Men det kræver en køretur. Hvis man skal køre 50-60 kilometer for at hente sin medicin, så går der dels lang tid og dels så er det besværligt. Det er nemmere at have her i nærområdet. Det betyder noget, siger Henrik Hvidesten. 

- Ringsted er en forholdsvis stor by. Det er mærkeligt, at man ikke kan få sin midecin tæt ved. 

- En dag som i dag, hvor der har været en 40-50 kunder, viser, at behovet er der og det er faktisk ret stort.

apoteker_joergen.jpg
Læs også
Ringsteds vagttjeneste på apoteket nedlægges: Det er som at trække nitten i en bowle
apoteker_joergen.jpg
Læs også
Ringsteds vagttjeneste på apoteket nedlægges: Det er som at trække nitten i en bowle

Kørt sagen for lukkede døre

Men én ting er, at vagtapoteket skal lukkes. En anden ting er, hvordan sagen er blevet håndteret. For kommunen har slet ikke været inddraget i sagen. Den har nemlig kørt sagen for lukkede døre. 

- Sagen er efterfølgende blevet åben. Men når man læser det, kan man ikke se, hvorfor Ringsted er blevet fravalgt, siger Henrik Hvidesten.  

- Jeg synes, det er en mærkelig form for proces. Det interessante er faktisk, at det af sagen fremgår, at Ringsted opfylder de kriterier, som regionen har fastsat for at have et vagtapotak. Men alligevel har de fravalgt at placere et vagtapotek her uden nogen begrundelse. 

Sendt brev til Lægemiddelstyrelsen

Det er blevet pålagt fra en højere myndighed, at der skal lukkes et vagtapotek her i regionen. Og der en række andre store byer i regionen - så hvad skulle alternativet være? 

- Af de byer der i dag har et vagtspotek, så fortsætter alle andre byer med at have et vagtapotek. Ringsted er blevet fravalgt. 

Men alternativet er, at ét af de andre skal lukke. Vil det være mere rimeligt?   

- Der skal være omkring 50 vagtapoteker på landsplan. Og jeg synes jo, at det er mærkeligt, at når der skal være 50 vagtapoteker, at regionen så fravælger Ringsted. 

Derfor har borgmesteren nu sendt et brev til Lægemiddelstyrelsen. 

- Jeg har sendt et brev til Lægemiddelstyrelsen, som er dem, der skal vurdere sagen, og så håber jeg, at de kan se sagen med lidt andre briller. 


Nyhedsoverblik