Ringsted vokser: Har fået ni procent flere indbyggere

Der bliver flere indbyggere i Ringsted Kommune. De lave boligpriser og den korte afstand til København gør kommunen attraktiv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det går godt for Ringsted by. Både tilflyttere og iværksættere har i den grad fået øjnene op for kommunen med de lave boligpriser.

Ringsted fik ellers klø under finanskrisen og det har taget tid at komme sig. Men antallet af solgte boliger er fordoblet i løbet af de seneste tre år – og kommunen er tilbage på sporet med en befolkningstilvækst på 9,1 procent de seneste otte år.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Tallene viser desuden, at Ringsted er den kommune på Sjælland, som procentvis oplever den største befolkningstilvækst – og man venter faktisk, at kommunen vil vokse med yderligere 3.000 indbyggere de kommende ti år.

28-årige Lisa Teilberg og familien har ikke set sig tilbage, siden de flyttede til Ringsted.
28-årige Lisa Teilberg og familien har ikke set sig tilbage, siden de flyttede til Ringsted. Foto: TV2 ØST

Brugte lang tid på at vælge byen

En af kommunens nye indbyggere er 28-årige Lisa Teilberg.

-  Vi har slet ikke set os tilbage på noget tidspunkt, vi er så glade for at være her, siger hun.

Det er nu halvandet år siden, at hun flyttede til Ringsted med sin familie.

- Vi har brugt rigtig lang tid på at lede efter hus og lede efter en by, som vi kunne se os selv i. Og så fandt vi Ringsted og vi havde indtryk af, at det var et sted med et rigt handelsliv og kultur og foreningsliv, siger hun til TV ØST.

Den familieejede kæde Café Korn har slået sig ned i Ringsted. Indehaver Morten Poulsen glæder sig over den nye placering.
Den familieejede kæde Café Korn har slået sig ned i Ringsted. Indehaver Morten Poulsen glæder sig over den nye placering. Foto: TV2 ØST

Ny cafe

Også byens erhvervsliv vokser i boomet.

For 14 dage siden rykkede endnu en ny virksomhed til Ringsted. Café Korn, en familieejet kæde, har nemlig nøje udset sig byen på Midtsjælland.

- Vi havde kigget på Ringsted som en by der var i udvikling, der var tilflyttere, vi synes det var en spændende by. Og så fandt vi det her helt rigtige lokale her på torvet, siger indehaver Morten Poulsen.

Artiklen er rettet
Artiklen er opdateret, da en tidligere udgave desværre refererende tal for Ringsted Kommune og ikke Ringsted by. Tallene er desværre også blevet brugt i TV. TV ØST beklager.

 


Nyhedsoverblik