Ringsted Kommune vil spare 150.000 kroner på rekreativ skov

Kærehave Skov står måske til at miste sine rekreative områder. Ringsted Kommune ønsker at skære cirka 150.000 kroner om året fra skovens budget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Bålhytter, naturfitnessbane og mange små stier er det, man kan benytte sig af, hvis man kommer ud til Kærehave Skov. 

Skoven er ejet af Søren Paludan, som årligt får 210.000 kroner af Ringsted Kommune til vedligeholdelse og til at få kommunens institutioner og andre lokket ud i skoven. 

quote Jeg bruger cirka 100.000 kroner på vedligeholdelse om året, så er 60.000 kroner til grin

Søren Paludan, ejer af Kærehave Skov 

Ringsted Kommune vil gerne spare i skovejerens budget og har tilbudt omkring 60.000 kroner om året for det samme stykke arbejde. Et tilbud, som skovejeren har afslået. 

- Jeg bruger cirka 100.000 kroner på vedligeholdelse om året, så er 60.000 kroner til grin. Pengene bliver brugt på materialer, der kan vedligeholde veje og stier. Derudover skal rabatterne slås, skovengene skal holdes, og borde og bænke rengøres, siger Søren Paludan, ejer af Kærehave Skov. 

Det vil gå ud over skovens gæster 

Søren Paludan lider ingen nød, hvis kommunen ikke går med til en aftale, for han har mange andre projekter, han kan kaste sig over i stedet for at vedligeholde skoven. 

Det vil derfor gå ud over skovens gæster, hvis ikke de kan finde den rigtige pris. 

- Hvis ikke der kommer en aftale, så vil skoven fungere som en privat skov med de adgangsmuligheder, der nu er dertil, siger Søren Paludan. 

Det betyder, at de besøgende ikke ville kunne anvende den 300 meter lange orienteringssti og bålhytterne eller bevæge sig ud i skoven på egen hånd, som de kan nu. De kan derfor kun opholde sig på grusstierne.

Klinteskoven Møns Klint
Læs også
Klinteskoven på Møn bliver beskyttet natur
Klinteskoven Møns Klint
Læs også
Klinteskoven på Møn bliver beskyttet natur

Besøgende vil ærgre sig 

Hvert år besøger minimum 65.000 personer skoven. Det er primært institutioner, såsom børnehaver og skoler, som booker sig ind på de populære bålhytter. 

quote Der er ikke nogen steder i Ringsted Kommune, som er lige så gode som det her

Lisbeth Poulsen, afdelingsleder på Vigersted Skole

En af de institutioner er Vigersted Skole, der selv har en lejrplads på matriklen, men som hellere vil nyde den natur, Kærehave Skov kan tilbyde. 

- Der er ikke nogen steder i Ringsted Kommune, som er lige så gode som det her. Det her er oplagt for os at bruge, siger Lisbeth Poulsen, afdelingsleder på Vigersted Skoles center for autisme. 

Søren Paludan skal i løbet af næste uge komme med et forslag til en aftale, der sendes ind til forvaltningen i Ringsted Kommune. 

TV ØST har kontaktet Ringsted Kommune, som oplyser, at forhandlingerne mellem kommunen og ejeren er i gang, men derudover ikke ønsker at udtale sig, mens sagen står på. 


Nyhedsoverblik