Rikke delte billeder af blotter: Nu får hun større bøde end ham

Rikke Andersen delte et billede af en mand, der havde blottet sig for hendes datter. Nu har hun fået en bøde - og den er dobbelt så stor som mandens.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg er arrig, gal og forarget over, at jeg får en dobbelt så stor bøde som ham, der var blotter, siger Rikke Andersen efter politiet har meddelt, at hun skal betale en bøde på 5.000 kroner.

Det sker efter Rikke Andersens datter og dennes veninde blev udsat for en 20-årig blotter ved Dagli’ Brugsen i Nyråd tilbage i august. Rikke Andersen tog sagen i egen hånd og lagde et overvågningsbillede af gerningsmanden på Facebook. Det skulle dog vise sig at koste sig dyrt.

- Jeg fik en sms fra politiet om, at jeg skulle gå ind og tjekke min e-boks. Her lå der så en bøde på 5.000 kroner, hvor der står jeg har 30 dage til at betale, fortæller Rikke Andersen.

Dobbelt så stor bøde som blotterens

Politiets afgørelse er Rikke Andersen dog langt fra tilfreds med. For en måned siden blev blotteren idømt 10 dagsbøder á 250 kroner, altså en halvt så stor bøde som Rikke Andersens.

- Det er dybt til grin og forkasteligt, at han får 10 dagsbøder. Det er langt ude, siger Rikke Andersen og tilføjer:

- Forbryderne bliver tilgodeset, mens offeret bliver straffet, siger Rikke Andersen.

Har ikke fortrudt noget

Det er ulovligt at lægge billeder ud på den måde, som Rikke Andersen gjorde det. Men hun mener ikke selv, at hun har gjort noget forkert ved at lægge et billede af manden ud på Facebook, og har derfor ikke fortrudt trods bøden.

- Jeg kan godt forstå, at man skal dømmes for at hænge folk ud på sociale medier, men vi har fanget hans ugerning på kamera. Havde jeg været i tvivl, om det var ham der havde gjort det, havde jeg ikke lagt det ud, siger Rikke Andersen og fortsætter:

- Jeg har ikke på forhånd dømt ham. Jeg efterlyser ham og ikke, hvad han er efterlyst for.


Nyhedsoverblik