Revydronning med plads til både alvor og komik

Mød dronningen af Dragsholmrevyen Bente Eskesen i aftenens udgave af kulturprogrammet Udtryk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Donald Trump, klimaudfordringer og alkoholmisbrug.

Verden strutter af emner, som revybranchen kan sætte på vers. En branche den 69-årige revydronning Bente Eskesen fra Dragsholmrevyen har været en del af i mange år.

Som skuespiller og revydirektør er hun vant til at omforme tidens store emner, så publikum får noget at grine af og tænke over. Og i øjeblikket er hun i gang med prøverne på årets udgave af Dragsholmrevyen, der har premiere den 29. Juni.

- Det skal være frisk fra fad, for ellers bliver det jo ikke aktuelt, siger Bente Eskesen om det kun godt to måneder korte og meget intense prøveforløb på Dragsholmrevyen. Et forløb, hvor tekster finpudses og laves om helt frem til premieren.

Dragsholmrevyen: En pop-up revy
Efter at have spillet revy mange forskellige steder i landet, grundlagde Bente Eskesen i 2007 Dragsholmrevyen sammen med Brian Kristensen, der nu er teaterdirektør på Holbæk Teater.

I begyndelsen spillede Dragsholmrevyen på Dragsholm Slot i Odsherred, men nu spiller den som en pop-up revy i Odsherreds sommerland.

Demensteater
Selvom Bente Eskesen har beskæftiget sig med revy i mange år, spiller hun som skuespiller også på andre strenge end de rent humoristiske.

Bente Eskesens mor blev ramt af Alzheimers i sine sidste leveår, og det fik Bente Eskesen til at engagere sig i Alzheimerforeningen. Udover at sidde i bestyrelsen for foreningen laver hun også teater om demens, både for de sygdomsramte og for deres pårørende.

Du kan møde Bente Eskesen i aftenens udgave af Udtryk, der bliver sendt kl. 19.50 på TV ØST-kanalen.


Nyhedsoverblik