Retten i Holbæk forlænger varetægtsfængsling af ’Moffe’

Claus ’Moffe’ Nielsen, hans hustru og en person mere skal forblive varetægtsfængslet i sagen om salg af cannabisolie til syge personer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Familien til Claus 'Moffe' Nielsen, hans kone Louise Damsgaard Nielsen og Rasmus Michaelsen brød grædende sammen i Retten i Holbæk, da de fik mulighed for at give de tre varetægtsfængslede et knus.

Det fortæller TV ØSTs udsendte på stedet.

Og efter dagens retsmøde er der ikke udsigt til, at det kan ske igen lige forløbig. Retten har nemlig tirsdag besluttet, at de tre skal forblive varetægtsfængslet frem til 29. november.

De tre er blandt andet sigtet for at have fremstillet og solgt cannabisolie til syge mennesker, der brugte olien som et alternativ til smertelindring.

100 mødt op for at støtte

Og der er mange, der føler, at det er forkert, at de tre risikerer at komme i fængsel helt op mod ti år for salg af euforiserende stoffer. De prøvede jo bare at hjælpe, mener de, og derfor mødte over 100 personer op foran retten i dag med ens t-shirts og et banner med påskriften ’Når ret bliver til uret, bliver modstand til pligt’.

- Jeg er her for at støtte Claus. Jeg synes, Claus er en helt. Han går forrest i den her kamp. Jeg mener, at der er nogle politikere, der må åbne øjnene, sagde en af de fremmødte Vibeke Pagh fra Hilllerød inden høringen om fristforlængelse.

Claus ’Moffe’ Nielsen har erkendt, at han har brudt loven, men han mener, at loven bør laves om. Både Louise Damsgaard Nielsen og Rasmus Michaelsen nægter sig skyldige.

Foruden de tre er også ’Moffes’ mor samt hans og Louises to døtre på 18 og 20 år sigtet i sagen.


Nyhedsoverblik