Retten frifinder rigmand efter strid om løn

Den kendte rigmand og godsejer på Bækkeskov Gods, Peter Zobel, er blevet frifundet i sagen om betaling for overarbejde til en tidligere ansat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Peter Zobel, den kendte rigmand og godsejer, er blevet frifundet i en sag om betaling for overarbejde til en chauffør. 

Det skriver Fagbladet 3F. 

Det betyder altså, at den nu 80-årige rigmand ikke skal efterbetale løn til en tidligere medarbejder ved hans gods ved Præstø, bedre kendt som Bækkeskov Gods. 

Fagbladet forklarer, at at 3F Midt og Østsjælland havde krævet knap 175.000 kroner i efterbetalingen til chaufføren, som arbejdede for Peter Zobel i seks år - fra november 2008 til marts 2014. 

I strid med redelig handlemåde

quote Det er rigtig ærgerligt, at vi ikke kunne få medhold i byretten

Per B. Thomsen, formand for 3F Midt og Østsjælland

Og hele striden ligger i, at chaufføren ikke havde fået betaling for overarbejde og heller ikke været muligt for ham at afspadsere. Vilkår, som 3F kaldte "urimelige og i strid med redelig handlemåde". 

- Det er rigtig ærgerligt, at vi ikke kunne få medhold i byretten. Det virker uretfærdigt, at der ikke skal betales for de mange overarbejdstimer, vores medlem har haft. Min opfattelse er, at arbejdsgiveren har pålagt vores medlem alt for mange skæve vagter og for meget overarbejde, hvorfor vi forfulgte den langvarige sag hele vejen, siger Per B. Thomsen, der er formand for 3F Midt og Østsjælland, til fagbladet. 

- Men dommen viser, at ansættelsesaftalens ordlyd er altafgørende. 

Havde ikke rejst krav om betaling, før han stoppede

Dommeren havde ifølge fagbladet lagt vægt på, at chaufføren var bekendt med arbejdets karakter og omfang. Samtidig var der et rådighedstillæg, som indeholdt kompensation for overarbejde. 

Samtidig lagde dommeren vægt på, at chaufføren ikke havde godtgjort eller sandsynliggjort, at han havde udført pålagt overarbejde, som han ikke blev kompenseret ved et rådighedstillæg eller afspadsering.

Derudover forklarer dommeren også, ifølge fagbladet, at chaufføren ikke havde rejst krav om betaling for overarbejde, mens han var ansat. Det skete først tre måneder efter han stoppede. 


Nyhedsoverblik