To restauranters stjerner funkler stadig: Stor glæde hos Frederiksminde og Dragsholm

To resturanter i regionen får lov til at beholde deres Michelin-stjerner. De

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

For cirka en time siden fik to regionale restauranter lov til at beholde deres michelin-stjerner. Dragsholm Slot og Hotel Frederiksminde vil nemlig stadig være at finde i den prestigefyldte guide.

Hotel Frederiksminde fik for tredje år i træk klistre den prestige-fyldte titel på døren, imens Dragsholm Slot i Odsherred for andet år i træk fik en michelin-stjerne.

Stjerner vækker lokal glæde

Hos køkkenchefen for Hotel Frederiksminde vækker nyheden stor glæde.

- Det er meget rart, befriende. Det er vi glade for. Jeg har ikke været ligeså nervøs i år, siger Jonas Mikkelsen, der er køkkenchef på Hotel Frederiksminde, til TV ØST.

- Det betyder rigtig meget både for hotellet og for regionen. Det betyder også meget for de ansatte, at de arbejder på en Michelin-restaurant.

Også på det politiske niveau er man godt tilfreds med udsigten til den turisme, som en Michelin-stjernen kan bringe med sig.

- Vordingborg kommune ønsker stort tillykke til direktør Silje Brenna og køkkenchef og partner Jonas Mikkelsen  med fastholdelsen af Michelinstjernen. Den er et bevis på, at man i Præstø kan få en gourmetoplevelse ud over det sædvanlige, og som ikke fås ret mange andre steder i Danmark. Og det samme gælder den fantastiske udsigt over Præstø fjord, som man har fra restauranten, siger Mikael Smed i en pressemeddelelse.

Dragsholm Slot: Vi skal ikke opfinde en ny grøntsag

Også køkkenchefen for Dragholm Slot ender lettet op efter aftenens begivenhed.

- Det er en fantastisk følelse. Vi har på intet tidspunkt tvivlet på, at vi ville få den. Men når du står herinde med så mange mennesker, kan man lige pludselig godt tvivle på, om man vil få den. Vi har ikke gjort noget anderledes, siger Claus Henricsen, køkkenchef på Dragsholm Slot, til TV ØST.

Med en Michelin-stjerne kommer også presset om at leve op til en vis standard, og på Dragsholm Slot har man da heller ikke tænkt sig at hvile på lauerbærerne. Men de har heller ikke planer om at opfinde den dybe tallerken.

 

- Vi gør det, vi plejer at gøre – vi skal bare gøre det lidt mere. Vi skal prøve at se, om vi kan arbejde mere med det lokale. Måske vi kan finde nogle nye produkter, der er endnu bedre. At få en stjerne er jo fantastisk, men at få den igen næste år ville være ligeså fantastisk, siger Claus Henricsen.

- Det drejer sig ikke om at vi skal opfinde en ny grøntsag. Det drejer sig bare om at vi skal have et samarbejde med vores landmænd, vinavlere og vores kollegaer, siger køkkenchefen.

 


Nyhedsoverblik