Det vi har sammen

Ressource City i Næstved er blandt Danmarks 100 bedste klimaprojekter

Arkitektfirmaet Lendager Group har i samarbejde med Næstved Kommune lagt planer for et helt byområde med grønne ressourcer. Foto: Lendager Group

Næstveds Ressource City er med i Realdanias Klima100-kampagne. Kun syv projekter fra Region Sjælland kom igennem nåleøjet.

Ressource City i den gamle Ny Maglemølle Papirfabrik i Næstved er visionen om at genbruge sig til en grønnere klode. Projektet er et af bare syv projekter fra Region Sjælland, der nu er anerkendt som et af landets 100 bedste klimainitiativer. 

Det har Realdania og Sustainia netop offentliggjort, og det glæder borgmester Carsten Rasmussen (S). 

Læs også EU giver flere millioner kroner til Næstved: Skal gøre byen mere grøn

- Ressource City er et grønt fyrtårn i Næstved. Nu har det lyst så kraftigt, at man igen får øje på os på landsplan. Vi er rigtig stolte over at være blevet udvalgt som et af Danmarks 100 bedste klimaprojekter, siger Carsten Rasmussen.

- Der er ingen tvivl om, at klimaudfordringen kun kan løses, hvis vi arbejder med vores ressourcer på en ny måde, og ser affald som grønt guld, lyder det fra borgmesteren i en pressemeddelelse. 

Cirkulær økonomi

Ressource City er et af Næstved Kommunes bidrag til en grøn og klimavenlig verden. Fremgangsmåden tager udgangspunkt i cirkulær økonomi, hvor produkter genbruges og genanvendes frem for at ende som affald. Små og mellemstore virksomheder får hjælp til at udvikle grønne forretningsmodeller og klynger og er blandt andet med til at designe intelligente affaldssorteringsbeholdere, der skal installeres under jorden i Næstved bymidte. 

162 projekter fra 81 kommuner var indstillet til kampagnen, hvis formål blandt andet er at dele gode eksempler kommunerne imellem. Det er første gang, de danske kommuners klimaindsatser er kortlagt på så omfattende vis.

Læs også Her skal de lave affald om til millioner

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App