Reparation af skole-iPads koster en million for Sorø Kommune

Sorø Kommune har brugt cirka en million kroner på at reparere folkeskoleelevernes tablets. Nu skal elevråd hjælpe eleverne med at passe bedre på dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

3200 elever samt personalet i Sorø Kommunes folkeskoler fik tilbage i 2012 og 2013 udleveret en iPad hver.

Men ikke alle elever passer lige godt på dem, og det har kostet kommunen omkring en million kroner i reparationer.

Et nyt fælles elevråd i kommunen skal derfor hjælpe med at skære regningen betragteligt ned.

Det skal de gøre gennem en valg-kampagne med konkrete råd for god iPad-adfærd.

- Den her kampagne skal gøre, at vi elever bliver mere opmærksomme på, hvordan vi bruger de her iPads istedet for bare at tage dem for givet og så bare tænke, at nu smider jeg den væk, og nu løber jeg lige med min iPad og kaster den væk. Altså virkelig tænke over, hvad man gør med de iPads, fortæller Aleh Majed, næstformand i elevrådet på Pedersborg Skole i Sorø.

IPad vigtig i undervisningen

Netop på Pedersborg Skole i Sorø er iPad en vigtig og fast inventar i undervisningen. Og ifølge skolelederen er de mange tablets også en god investering.

- Det understøtter både undervisningen, tilrettelæggelse af undervisningen og den enkelte elev. IPaden giver mange flere muligheder, end vi har haft før, fortæller Christina Aalling Wolff, skoleleder på Pedersborg Skole.

De samme muligheder ser Børne- og Familiechefen fra Sorø Kommune, men han medgiver, at reparationsomkostningerne har været højere end forventet.

- Jeg synes stadigvæk, at det er et rigtig godt udbytte, som vi har fået af vores indsats med iPads. Jeg ville ønske, vi ikke skulle bruge nogle penge på reparationer, men det er ikke realistisk, siger Henrik Madsen, Børne- og Familiechef i Sorø Kommune.

Kommunens ansvar

Børne- og Familiechefen mener også, at det i langt de fleste tilfælde er kommunens, og ikke forældrenes ansvar, at betale for reperationerne.

- Man står til ansvar for sine handlinger, men omvendt så stiller en kommune, en skole, undervisningsmaterialer gratis til rådighed. Det er svært at sige, om en elev har handlet uagtsomt. Mange gange kan det være uheld, fortsætter Henrik Madsen.

2012-03-07-19_32_16.kanal-tv2-146945.jpg
Læs også
Sorø giver alle elever iPads
2012-03-07-19_32_16.kanal-tv2-146945.jpg
Læs også
Sorø giver alle elever iPads

Fra dette skoleårs begyndelse er det kun elever fra 4. klasse og op, der får udleveret sin egen iPad. For i indskolingen skal eleverne deles om udstyret.


Nyhedsoverblik