Rengøringsgigant klar til stor flygtninge-satsning

En række firmaer glimrer ved deres fravær, når det kommer til at ansætte flygtninge. Men snart begynder de første flygtninge hos ISS i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En række store virksomheder glimrer ved deres fravær, når det gælder ansættelsen af flygtninge som IGU-elever.

Det gælder også servicevirksomheden ISS, som har 7.500 medarbejdere i Danmark. Men snart bliver der ændret på det.

For i marts begynder de første 12 flygtninge som IGU-elever hos ISS i Kalundborg, hvor de skal løse rengøringsopgaver. Det skriver Avisen.dk.

quote Ting tager tid, og det har det også gjort med IGU'en

Rya Terney, afdelingschef i ISS CSR og Jobudvikling

Dermed kommer ISS med helt op i toppen af virksomheder, når det gælder antallet af IGU-elever.

- Ting tager tid, og det har det også gjort med IGU'en. Men vi synes, det er en rigtig god ordning, og vi er nu klar til at sætte de første IGU-forløb i gang på ISS, siger Rya Terney, afdelingschef i ISS CSR og Jobudvikling, til Avisen.dk.

Kun første etape

De 12 IGU-elever i Kalundborg er kun første etape. ISS er i gang med at starte et lignende hold op i Frederikssund, og på lidt længere sigt er det forhåbningen at følge op med IGU-elever i en række andre kommuner.

Rya Terney understreger, at ISS håber på, at en stor del af IGU-eleverne kan blive ansat, når det to-årige IGU-forløb er afsluttet. I så fald vil de slutte sig til en international arbejdsplads.

quote Hos os er det lige meget, om du kommer fra Syrien eller Søborg. Hvis du har den rigtige indstilling, så vil vi gerne have dig hos ISS

Rya Terney, afdelingschef i ISS CSR og Jobudvikling

Ud af de 7.500 medarbejdere hos ISS i Danmark er cirka halvdelen af anden etnisk herkomst end dansk - fordelt på 124 forskellige nationaliteter.

- Hos os er det lige meget, om du kommer fra Syrien eller Søborg. Hvis du har den rigtige indstilling, så vil vi gerne have dig hos ISS, siger Rya Terney

IGU-elever er fra integrationsgrunduddannelsen, som omfatter dels en lønnet praktikstilling, dels skoleundervisning.


Nyhedsoverblik