René Holten Poulsens forældre: Det er så synd for ham

Den forsvarende verdensmester i enerkajaks forældre sad klistret til skærmen, da deres søn roede OL-finale tidligere i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det endte ikke, som René Holten Poulsen, hans forældre eller resten af Danmark havde drømt om, da den forsvarende verdensmester i 1000 meter enerkajak i dag roede OL-finale.

Roeren, som under OL har kæmpet med forkølelse, blev nummer seks i finalen og tager dermed ikke medaljer med hjem til Danmark.

quote Hvis han ikke havde haft problemer, er jeg sikker på, han kunne have fået en medalje.

Villy Poulsen, far til René Holten Poulsen

I Maribo sad roerens forældre, Villy Poulsen og Linda Holten Poulsen, og fulgte finalen tæt. De er ikke overraskende skuffet på deres søns vegne.

- Det er det, han har arbejdet frem imod i fire år, og jeg er skuffet over, at han ikke har fået det, han ønskede sig. Men det er helt ok at blive nummer seks til de Olympiske Lege, siger Linda Holten Poulsen.

Kunne være endt anderledes

Efter finalen fortalte René Holten Poulsen, at han havde været udfordret af tang på spidsen af båden under løbet. Det bremsede ham så meget, at han på et tidspunkt næsten ikke bevægede sig fremad.

Og hans forældre er slet ikke i tvivl om, at græsset fik stor betydning løbets udfald.

- Hvis ikke det var sket, så er jeg sikker på, han var blevet nummer 1, 2 eller 3, siger Villy Poulsen og tilføjer:

- Det er synd for ham. Mega synd. Det kunne være endt meget anderledes, også hvis han ikke havde været syg op til løbet.

Normal reaktion

Roeren ved endnu ikke, om han har lyst til at bruge fire år mere på roningen, så han kan tage revanche til næste OL, der løber af stablen i Tokyo.

Men det er ikke så mærkeligt, at han har det sådan, lyder det fra forældrene.

- Hvis du vidste, at du var en af verdens tre bedste til enerkajak – og det er han – og du så ender som nummer seks til OL. Så ville du også synes, at det hele kunne være lige meget, siger Villy Poulsen.


Nyhedsoverblik