René fra Odsherred laver Nordens bedste sild

I weekenden blev Nordisk mesterskab i sild 2018 afholdt. Vinderen er René Tholander fra Asnæs, som vandt med sine ’hotte sild’.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Brød udhulet som en hotdog med kryddersild, frisk peberrod, creme fraishe, mangochutney, kapers, friturestegte løg og chili-tomatlage. Sådan lyder opskriften på Nordens bedste sild.

Manden bag opskriften er René Thorlander fra Asnæs i Odsherred, som lørdag den 10. februar vandt Nordisk mesterskab i sild 2018.

Sådan ser den ud: Nordens bedste sild
Sådan ser den ud: Nordens bedste sild

quote Der har været en smule forberedelse i at udvikle opskriften, og jeg har da også lavet retten fem gange i ugen op til konkurrencen

René Tholander, vinder af Nordisk mesterskab i sild 2018 

René Tholander er til dagligt skoleleder på Kalundborg Friskole og kalder sig selv amatørkok, der er glad for at lave mad i dagligdagen, til fester og nu også til konkurrencer. Og selvom den ikke står på sild til hverdag, var der alligevel sat tid af til forberedelse inden weekendens konkurrence. 

- Der har været en smule forberedelse i at udvikle opskriften, og jeg har da også lavet retten fem gange i ugen op til konkurrencen for at finjustere det sidste, siger René Tholander til TV ØST.

Læs også
Nordens bedste sild er en Tøsesild
Læs også
Nordens bedste sild er en Tøsesild

Det hele startede tilfældigt

Det er fjerde gang på fem år, at René Tholander deltager i konkurrencen, men det hele startede tilfældigt.

- Jeg var til Dinning Week og faldt over en flyer inde på Nyhavn Færgekro. Derefter deltog jeg i konkurrencen for første gang, siger vinderen.

For René Tholander har det været en oplevelse at deltage i konkurrencen igennem de sidste fem år, men han går nu og overvejer, om han skal stille op til næste år - for nu har han jo vundet.

En ting er dog sikkert. René Tholander skal ind og smage sin ret, som bliver serveret på Nyhavn Færgekros store sildebord til foråret. 

Konkurrencen blev afholdt for ottende gang med otte finalister fra Sverige, Norge og Danmark. Der var fire finalister fra Danmark og to finalister fra både Norge og Sverige. 


Nyhedsoverblik