Rektor på UCSJ: Det er vigtigt at få de unge ud i regionen

Det er vigtigt at få unge ud i regionen, lyder det fra UCSJs rektor, Camilla Wang. Derfor opretter de nye uddannelser og flere studiepladser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Natten mellem torsdag og fredag har 2.887 ansøgere modtaget besked om, at de er blevet optaget på en af uddannelserne på University College Sjælland, UCSJ.

Og 46 er af dem er blevet optaget på den nye ingeniøruddannelse i Kalundborg.

Der er 80 pladser, og 46 er nu besat. Er du tilfreds med det?

- Ja, det er jeg utrolig tilfreds med og glad for, fordi en ingeniøruddannelse er ikke særlig nem at komme ind på. For det første skal man have nogle helt bestemte naturvidenskabelige fag på nogle bestemte niveauer. Og det er der ikke særlig mange ud af en studenterårgang, der har. Så 46 kvalificerede optagne er sindssygt flot, siger Camilla Wang, rektor på University College Sjælland.

Flere nye tiltag

Men foruden en ny ingeniøruddannelse, så er socialrådgiveruddannelsen i Slagelse også åbnet i 2017 og der er kommet 100 flere pladser på sygeplejerskeuddannelsen. 

92 er blevet optaget på socialrådgiveruddannelsen i Slagelse og i alt er 619 blevet optaget på UCSJs sygeplejerskeuddannelse. 

Hvorfor er det vigtigt at få uddannelserne ud i vores område? 

Det er det, fordi unge mennesker ikke flytter sig ret langt. Hverken når de skal tage en uddannelse eller når de er færdige og skal søge et arbejde. Det betyder, at der, hvor man uddanner sig også er der, hvor man bosætter sig. Og det er så også der, hvor virksomheder kan finde kvalificeret arbejdskraft. Så har vi ikke uddannelserne i regionen, så har vi heller ikke de har velkvalificerede medarbejdere, siger Camilla Wang.

Hvad bliver det næste?

Kan vi forvente, at der kommer flere nye uddannelser næste år? 

- Vi er hele tiden i dialog med regionen og med kommunerne og de virksomheder, vi har i regionen om, hvad det er for en arbejdskraft, de har behov for. Er der behov, så vil vi også til enhver tid samarbejde om at lave uddannelser, siger Camilla Wang.

- Det er så heller ikke noget, vi bare selv kan gøre. Vi skal have en godkendelse fra vores ministerium, men det kan man også få, hvis man kan dokumentere, at der er behov for uddannelsen. 


Nyhedsoverblik