Rektor efter dødsulykke i Grønland: Vi er meget kede af det

En 18-årig elev fra Allikelund Gymnasium i Kalundborg har mistet livet på en studietur i Grønland. De resterende elever tager hjem til Danmark i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det var en tragisk ulykke, der lørdag tog livet af en 18-årig mand fra Ubby ved Kalundborg. Den unge mand omkom efter et styrt på en snescooter under et udvekslingsophold i Sisimiut i Grønland.

Den 18-årige var elev på Allikelund Gymnasium, og alle på skolen er meget berørte af dødsfaldet. Det fortæller rektor Kim Nørgaard til TV ØST.

- Vi er alle sammen meget kede af det. Tanker går til hans familie og pårørende, siger han.

Tilbyder krisehjælp

Eleverne var af sted på et Nordplus-ophold i Grønland. Sidste år havde klassen besøg af en grønlandsk klasse, og i år var turen så kommet til, at de danske elever skulle rejse nordpå på besøg.

- Eleverne havde glædet sig meget til den her tur, og vi har planlagt det i lang tid. Det er virkelig forfærdeligt, siger Kim Nørgaard.

Rektoren fortæller desuden, at resten af eleverne i Grønland er meget mærkede af ulykken og har fået krisehjælp. Skolen vil også tilbyde dem hjælp, når de kommer hjem.

- De skulle først have været hjemme på torsdag, men nu har vi sikret, at de kan komme hjem i dag. Og så har jeg netop informeret resten af eleverne på gymnasiet, siger han.

De var 15 elever og to lærere af sted på studieturen i Grønland.


Nyhedsoverblik