Rektor: Det var et orgie af fulde, skrigende elever, der hoppede på bordene

Rektor på Slagelse Gymnasium har fået nok af de unges druk og har aflyst sidste skoledag i dag. Man drikker ikke i skolen, mener hun.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg vil have en skole, hvor drukkultur ikke er den fremherskende. Sådan siger Lotte Büchert, der er rektor på Slagelse Gymnasium.

Hun har i dag valgt at aflyse sidste skoledag for cirka 17 klasser svarende til omtrent 400 elever og deres lærere. Årsagen er, at fejringen af de sidste undervisningstimer tirsdag eftermiddag løb løbsk.

- Det, der foregik i vores kantineområde i går, var et orgie af fulde, skrigende mennesker, der hopper rundt på møbler og borde og råber og skriger og hujer. Nogle af bordene gik i stykker. Det er jo ikke 10 elever, vi snakker om, det er omkring 200. Jeg er fuldstændig rystet, siger Lotte Büchert.

quote De havde små shotsflasker med i lommerne, som de forsøgte at skjule for lærerne i undervisningen, og der lå tomme øldåser i kantineområdet

Lotte Büchert, rektor på Slagelse Gymnasium

Traditionen var ændret til morgenmad for at undgå alkohol

Normalt fejres sidste skoledag på Slagelse Gymnasium ellers med en stor middag om aftenen med nomineringer, kåringer og udklædning. Men ifølge rektor har festen de senere år udviklet sig, så adskillige elever ikke mødte op til middag, fordi eleverne havde drukket hele dagen, og få af dem holdt ud til midnat. Derfor var traditionen i år lavet om til fælles morgenmad om formiddagen.

Meningen var, at eleverne i går skulle dække op og forberede sidste skoledag. Men det var et noget andet syn, der mødte rektoren.

- I går oplevede jeg rigtig mange, 200-250 elever, der næsten alle havde drukket vældig meget. De havde små shotsflasker med i lommerne, som de forsøgte at skjule for lærerne i undervisningen, og der lå tomme øldåser i kantineområdet. Det er ikke et gymnasium værdigt, siger Lotte Büchert.

070920AL_slagelse_gymnasium.jpg
Læs også
Sidste skoledag aflyst på grund af druk
070920AL_slagelse_gymnasium.jpg
Læs også
Sidste skoledag aflyst på grund af druk

Rektor havde advaret om at aflyse, hvis man mødte op fuld

Ifølge rektoren var traditionen ændret fra aftenmiddag til morgenmad netop for at undgå for meget alkohol. Planen om morgenmad var kommet i stand i dialog og samarbejde med eleverne.

- Jeg står fuldstændig uforstående over for, hvordan man kan highjacke dagen i går som sidste skoledag, når den faktisk er i dag, siger Lotte Büchert, der fortæller, at de havde gjort en del ud af at informere om programmet.

- Dér sagde jeg tydeligt, at hvis man mødte fuld op i skolen om tirsdagen, altså i går og opførte sig utilstedeligt på skolen, så ville jeg aflyse i dag.

Og det gjorde hun så. Hun aflyste dagEN.

- Man drikker ikke i skolen, det står også i vores alkoholpolitik. Det siger jo sig selv, at man ikke må møde alkoholpåvirket i skole, siger Lotte Büchert.

Elever skjulte små shotsflasker for lærerne i undervisningen

quote I den danske gymnasieskole skal man ikke møde fuld op, når man går i skole. Det er ikke en del af den ungdomskultur, jeg hylder. Det svarer til, at folk møder fulde op på arbejde

Lotte Büchert, rektor på Slagelse Gymnasium

Aflysningen af sidste skoledag går også ud over de elever, som ikke har været med til drukfesten i går. Blandt andre var HF-eleverne ikke på skolen i går, da de skrev opgave, men de har alligevel fået aflyst deres sidste skoledag.

- Man er jo altid en del af fællesskabet, uanset om man er en del af det positive fællesskab eller det negative fællesskab, siger rektor.

Hun understreger, at det ikke kommer til at have nogle konsekvenser i forhold til eksamener og spørgetimer. Det er udelukkende arrangementet omkring sidste skoledag, der er aflyst.

- Vores elever forventer at blive behandlet som voksne mennesker. Men er man et voksent menneske, hvis man ikke tør tage ansvar?

- I den danske gymnasieskole skal man ikke møde fuld op, når man går i skole. Det er ikke en del af den ungdomskultur, jeg hylder. Det svarer til, at folk møder fulde op på arbejde, siger rektor Lotte Büchert.


Nyhedsoverblik