Rektor beskyldes for at drive politisk kampagne på gymnasium

En gymnasieelev fra Slotshaven Gymnasium i Holbæk beskylder sin rektor for urent trav i forbindelse med det kommende kommunalvalg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Viktor Kronkvist Thomsen og Malene Grandjean stiller op til kommunalvalget i hver deres kommune og for hver deres parti.

Til dagligt har de dog begge deres gang på Slotshaven Gymnasium i Holbæk, hvor Viktor Kronkvist Thomsen (LA) går i 2.g, og Malene Grandjean (V) er rektor.

Og netop Slotshaven Gymnasium danner rammen om en konflikt, der er opstået mellem de to.

Skolen må ikke have politisk holdning 

Ifølge Viktor Kronkvist Thomsen blev han og en partifælle fra Liberal Alliances Ungdom sidste efterår bedt om at forlade skolen område.

De to unge mænd delte partimateriale ud til gymnasiets elever, og ifølge deres version af historien fik de at vide, at de ikke måtte dele flyers ud på skolen arealer, da skolen ikke må have en politisk holdning.

Beskeden fik de angiveligt af skolens rektor, Malene Grandjean, der foreslog dem at stille sig ved et busstoppested uden for skolen i stedet.

Viktor Kronkvist Thomsen stiller op til byrådet i Holbæk Kommune. Han synes, at hans parti bliver forfordelt af rektor på Slotshaven Gymnasium, Malene Grandjean.
Viktor Kronkvist Thomsen stiller op til byrådet i Holbæk Kommune. Han synes, at hans parti bliver forfordelt af rektor på Slotshaven Gymnasium, Malene Grandjean. Foto: Kampagnefoto

Kampagnebil er velkommen

Episoden var egentligt gået i glemmebogen. Men da Viktor Kronkvist Thomsen forleden så sin rektors kampagnebil holde på skolens grund, dukkede episoden op i hans bevidsthed igen.

Siden af bilen er prydet af Malene Grandjeans ansigt og navn samt Venstres logo.

- Det er lidt mærkeligt, at vi får at vide, at skolen ikke må have en politisk holdning, når hun så parkerer sin valgbil på skolens område, siger Viktor Kronkvist Thomsen, der efterfølgende har delt et billede af Malene Grandjeans bil på Facebook.

quote Hun sagde, at skolen ikke måtte have en politisk holdning. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Vi er flere, der husker det samme

Viktor Kronkvist Thomsen, byrådskandidat, Holbæk Kommune

Stod i vejen for andre elever

Malene Grandjean husker godt episoden fra sidste efterår.

Hun fortæller dog, at de to medlemmer af Liberal Alliances Ungdom ikke blev bedt om at forlade skolens område.

- Jeg smed ham væk fra hovedindgangen, fordi en række elever og ansatte kom og fortalte, at de blev stoppet på vej ind ad hovedindgangen. De syntes, det var ubehageligt med denne aktive politiske konfrontation. Derfor gav jeg Viktor Kronkvist Thomsen nogle råd til, hvor det ville give mening for ham at stå henne, siger Malene Grandjean.

Hun understreger samtidig, at hun aldrig har sagt, at skolen ikke må have en politisk holdning.

- Man må selvfølgelig dele valgmateriale ud, bare ikke inde på skolen eller så man spærrer for hovedindgangen.

Viktor Kronkvist Thomsen er dog overbevist om, at det var det, han hørte hende sige.

- Hun sagde, at skolen ikke måtte have en politisk holdning. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Vi er flere, der husker det samme, siger han.

Malene Grandjean har optaget en del af sin kampagnevideo foran gymnasiet, hvor hun er rektor. Den er dog filmet, mens eleverne havde undervisning andre steder.
Malene Grandjean har optaget en del af sin kampagnevideo foran gymnasiet, hvor hun er rektor. Den er dog filmet, mens eleverne havde undervisning andre steder. Foto: Screenshot fra Malene Grandjeans kampagnevideo

Gymnasium er med i kampagnevideo

Det er lige netop det paradoks, der har tændt en ild i Viktor Kronkvist Thomsen.

Samtidig giver det brænde på bålet, at Malene Grandjean også bruger gymnasiet i en af sine kampagnevideoer.

- Det er forkert, at hun siger, at skolen ikke må have en politisk holdning, når hun som ansigt udadtil selv har en politisk holdning og tager den med til skolen og bruger skolen til at fremme den, siger Viktor Kronkvist Thomsen.

Men ifølge Malene Grandjean er det en helt anden sag.

- I kampagnevideoen står jeg foran skolen, og den er optaget, mens der ikke er nogen elever i nærheden. Forskellen er jo, at han stoppede alle, der gik ind ad hovedindgangen. De er to meget, meget forskellige ting, siger hun.

- Desuden stiller jeg jo op i en anden kommune.

Malene Grandjean stiller op til byrådet i Kalundborg Kommune, mens Viktor Kronkvist Thomsen stiller op i Holbæk. 


Nyhedsoverblik