Rekordsommer deler vandene: Sommerland hitter, men biografen er tom

De fleste jubler over det gode sommervejr, vi har haft i de seneste måneder. Men der er også nogle, som håber på kedeligt gråvejr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sol og varme får turisterne til at strømme ud i sommerlandet for tiden.

I Sommerland Sjælland i Odsherred kan de nærmest ikke få hænderne ned. Indtægterne er lige nu ti procent højere end nogensinde før på dette tidspunkt af sæsonen.

quote Vi er meget glade. Det er den bedste forsommer, vi nogensinde har haft

 Kåre Dyvekær, direktør, Sommerland Sjælland

- Vi er meget glade. Det er den bedste forsommer, vi nogensinde har haft. Vi er begunstiget af det gode vejr og masser af besøgende, jubler direktør Kåre Dyvekær.

Sløvt i biffen

Men ikke alle jubler over den varme sommer. Ikke mange gider for eksempel gå ind i biografmørket, når vejret er, som det er. I Kulturbiografen i Holbæk kniber det gevaldigt med salget af billetter.

- Det er meget sløvt. Det er sjældent, at vi kun har en fem-seks stykker til nogle af de store aftenforestillinger. Men det har vi lige for tiden, fortæller direktør Jesper Nielsen.

Så som biografdirektør drømmer man om en lidt anden vejrudsigt end mange af os andre.

- Der må gerne komme et par store skybrud. Det håber alle biografer nok på. Ej, bare vi får lidt gråvejr, det vil være fint, lyder det fra Jesper Nielsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan ser der ud til en eftermiddagsforestilling i biografen i Holbæk.
Sådan ser der ud til en eftermiddagsforestilling i biografen i Holbæk.

Kan ændre sig

Den prognose ønsker håber de til gengæld langt fra på hos Sommerland Sjælland, hvor de én gang tidligere er blevet snydt af vejret.

- I 2007 havde vi samme scenarie som nu med masser af gæster i forsommeren. Men så ændrede vejret sig fuldstændigt, og vi endte faktisk med en rigtig dårlig sæson. Så vi er ikke i mål endnu, men vi er meget glade for, hvordan det går lige nu, fastslår Kåre Dyvekær.

Ifølge DMI har vi indtil nu haft 44 sommerdage i Danmark i 2018. En sommerdag er en dag, hvor temperaturen når 25 grader eller mere flere steder i landet.


Nyhedsoverblik