Rekordoptag på videregående uddannelser i Region Sjælland

Fem procent flere ansøgere bliver i 2017 optaget på en professionsuddannelse på University College Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Så kom dagen.

Natten mellem torsdag og fredag har 2.887 ansøgere modtaget besked om, at de er blevet optaget på en af uddannelserne på University College Sjælland, UCSJ.

Der er tale om et rekordoptag, eftersom der sidste år blev optaget 2.737 ansøgere. Det oplyser University College Sjælland.

quote Det er skønt at se, at så mange unge ønsker at uddanne sig her i regionen

Camilla Wang, rektor på University College Sjælland

I år er der oprettet 100 ekstra pladser på regionens sygeplejerskeuddannelser. Sammen med de 50 ekstra pladser, som blev givet fra og med optaget sidste år, har sygeplejerskeuddannelsen samlet set fået et betydeligt løft i antal studiepladser.

Det betyder samtidig, at adgangskvotienterne er lidt lavere end i 2016, hvilket blandt andet skyldes de flere studiepladser. I alt er 619 ansøgere blevet tilbudt plads på regionens sygeplejerskeuddannelser.

Populær socialrådgiveruddannelse i Slagelse

Som noget helt nyt er det fra 2017 blevet muligt at læse socialrådgiver i Slagelse. Den mulighed har flere grebet. Ifølge UCSJ er samtlige 92 uddannelsespladser nemlig blevet besat.

quote Der er hårdt brug for flere sygeplejersker og socialrådgivere, så det er rigtigt positivt, at Uddannelses- og Forskningsministeriet har bakket op om at øge antallet af uddannelsespladser i regionen

Camilla Wang, rektor på University College Sjælland

Den første ingeniøruddannelse i Region Sjælland, diplomingeniør i bioteknologi, har også fået en god start. Her har hele 46 studerende fået besked på, at de kan påbegynde deres uddannelse 1. september. På uddannelsen er alle kvalificerede ansøgere optaget, og der er ifølge UCSJ stadig ledige pladser.

Rektor på University College Sjælland, Camilla Wang, er tilfreds med årets optagelse og glæder sig især over søgningen til den nye ingeniøruddannelse i Kalundborg.

- Det kræver en stor indsats at etablere en helt ny uddannelse, så 46 kvalificerede studerende er mere, end vi havde turdet håbe på. Da vi i 2013 etablerede administrationsbachelor-uddannelsen, var det med 34 studerende, og siden har uddannelsen fået godt fat i de uddannelsessøgende, siger hun og peger på, at optagelsesgrundlaget til ingeniøruddannelsen er relativt lille på grund af de hårde krav til de naturvidenskabelige fag på gymnasialt niveau.

Stadig ledige pladser

Camilla Wang ser også positivt på den store interesse, der har været for de ekstra uddannelsespladser på socialrådgiveruddannelsen og sygeplejerskeuddannelsen.

- Der er hårdt brug for flere sygeplejersker og socialrådgivere, så det er rigtigt positivt, at Uddannelses- og Forskningsministeriet har bakket op om at øge antallet af uddannelsespladser i regionen. Det er skønt at se, at så mange unge ønsker at uddanne sig her i regionen, når de får muligheden, siger hun.

Der er stadig ledige pladser på flere uddannelser. Det gælder diplomingeniør i bioteknologi, lærer, administrationsbachelor og Leisure Management. De ledige pladser vil kunne ses på UCSJ.DK og søges til og med den 8. august.


Nyhedsoverblik