Rekordmange vil være lærere

Over 9800 har i år søgt ind på uddannelserne på University College Sjælland på kvote 2. Især læreruddannelsen er meget efterspurgt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ansøgningerne er væltet ind på University College dette forår, hvor 9833 personer har søgt ind på en eller flere af de ti professionsbachelor-uddannelser, som udbydes i Region Sjælland.

Det skriver University College Sjælland i en pressemeddelelse.

Især læreruddannelsen er efterspurgt og har totalt set fået 34 procent flere ansøgere. 

Antallet af ansøgere, der har University College Sjælland som førsteprioritet, er 2434. Det er også rekord, da 2230 i 2015 valgte en af de ti professionsbacheloruddannelser på UCSJ som deres førsteprioritet via kvote 2.

Rektor på University College Sjælland Camilla Wang glæder sig over, at flere unge er blevet mere bevidste om værdien af at få en uddannelse.

- Der er et stort uudnyttet potentiale for mere uddannelse her i regionen, så det er rigtigt positivt, at  flere er opmærksomme på, at det vigtigt at få en faglig ballast for at få et job, vurderer Camilla Wang, der mener, at det er meget vigtigt for Region Sjælland at få løftet uddannelsesniveauet.
 

Detaljer fra søgningen

Læreruddannelsen: Antallet af ansøgere er fra sidste år steget med 34 procent. Antallet af førsteprioritetsansøgninger steg med 14 procent. Der er generelt flere pladser, end der er ansøgere til, så det vil typisk igen være muligt i slutningen af sommeren at søge ind på læreruddannelsen via efteroptaget.  

Administrationsbachelor: Blev en af højdespringerne i år med en stigning på 33 procent i antallet af ansøgere. Antallet af førsteprioritetsansøgninger steg med 22 procent. Uddannelsen er en forholdsvis ny uddannelse, som retter sig mod ansættelse i den offentlige administration.

Pædagoguddannelsen: 35 procent flere søgte i år ind på den populære uddannelse. Antallet af førsteprioritetsansøgninger steg med 10 procent. På uddannelsen er pladserne typisk næsten fyldt op, men der er normalt mulighed for at søge ind via kvote 2 igen via efteroptaget efter sommerferien.

Sygeplejerskeuddannelsen: Hele 10 procent flere søgte ind på uddannelsen, der er det største trækplaster i UCSJ med et totalt ansøgertal på 2986. Antallet af førsteprioritetsansøgninger steg med 14 procent. Typisk er uddannelsen svær at komme ind på, da der er langt flere ansøgere, end der er plads til.

 

 


Nyhedsoverblik