Regionsrådsformand: Vi er på vej til at udvikle Holbæk Sygehus

Regionsrådet har besluttet at give 10,8 millioner kroner til Holbæk Sygehus. Kritikken lyder, at det ikke er nok, men der er mere end penge på vej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et enigt Regionsråd i Region Sjælland har netop mandag aften besluttet at give 10,8 millioner kroner ekstra til Holbæk Sygehus for at afhjælpe de problemer, som personale og patienter har råbt op om i et halvt år.

I månedsvis har patienter og personale til TV ØST fortalt om deres bekymring for patienternes sikkerhed på især den medicinske afdeling på Holbæk Sygehus. 

De 10,8 millioner kroner ekstra kan dække omkring 10 ekstra sengepladser. Kritikken lyder, at det ikke er nok i forhold til behovet. 

Men ifølge regionsrådsformand Heino Knuden (S) er det første skridt på vejen til at forbedre forholdene på medicinsk afdeling på Holbæk Sygehus. 

Herunder kan du se, hvad regionsrådsformanden svarede, da han var igennem live i nyhedsudsendelsen klokken 19.30 kort efter Regionsrådets beslutning:

Hvad er det, I mener at de her 10,8 millioner kroner skal bruges på?

- De her 10,8 millioner kroner skal bruges på at sætte de her senge i drift. Det er sådan at Regionsrådet allerede sidste år besluttede at bevilge fem millioner kroner til man kunne klargøre til at udvide med et antal senge. Nu har vi så bevilget de her 10,8 millioner kroner, så vi kan sætte de her 10 senge i drift. Og det er rigtigt, at den helt store udfordring ikke bare i Holbæk, men i vores sundhedsvæsen generelt, det er rekrutteringsudfordringen. Men nu har vi skabt rammerne for det næste step i at afhjælpe det her særlige pres, der er på sygehuset i Holbæk. 

Løser I problemet ved at skabe 10 sengepladser, når der i virkeligheden er en overbelægning på 20 sengepladser?

- Vi løser ikke det endelige problem med et presset sundhedsvæsen generelt. Det, man skal huske på, er, at vi løber stærkt på alle vores sygehuse, ikke mindst på det medicinske område. Det, der er særligt i Holbæk, som vores analyse har vist, det er, at der er et særligt pres på medicinsk afdeling. Det vi har haft mulighed for indenfor de fysiske rammer, det er at udvide med de her 10 sengepladser.

- Men jeg vil bare sige, det næste step det er, at vi får en analyse af hele det medicinske område i Region Sjælland, og en anden ting i det, det er, at vi skal arbejde her i 2018 med en udviklingsplan for sygehuset i Holbæk, - altså hvordan skal de fysiske rammer udvikle sig i fremtiden.

Indenfor den sidste måned hvor I har arbejdet på det her, der er syv sygeplejersker der siden slutningen af februar, der har sagt op. Hvordan holder I på personalet? Lægerne efterspørger en løsning her og nu. Hvad gør I?

- Vi gør rigtig meget. Derfor er jeg også glad for, at et enigt Regionsråd har besluttet at bevilge de her midler. Jeg er meget ærgerlig over, når der er medarbejdere, der vælger at forlade Region Sjælland som arbejdsplads. Man skal også huske på at syv af sygehusets sygeplejersker, det er ud af en afdeling på 175 sygeplejersker, så det lyder selvfølgelig voldsomt, og det er også ærgerligt, man skal bare huske at sætte det i den sammenhæng. 

- Nogle af de her midler skal jo være med til at afhjælpe arbejdspresset, som så gerne skulle betyde, at vi også får et bedre arbejdsmiljø, hvor man er gladere for at være.

Hvornår kommer patienterne til at kunne mærke, at der sker en ændring på Holbæk Sygehus?

- De kommer forhåbentlig til at kunne mærke en løbende forbedring. Det man kan sige er, at vores medicinske afdelinger i øjeblikket er enormt pressede. Der er også en influenzaepidemi, og det gælder alle vores sygehuse. Så det er jo også noget, der altid og hele tiden vil gå op og ned i bølger. De skulle selvfølgelig gerne ret hurtigt kunne mærke, at der sker en forbedring, og det gælder om, at vi sætter fuldt fokus på nu at kunne få rekrutteret det personale, som der er behov for. 

Holbæk Sygehus
Læs også
Regionsrådet giver 10,8 millioner kroner ekstra til Holbæk Sygehus
Holbæk Sygehus
Læs også
Regionsrådet giver 10,8 millioner kroner ekstra til Holbæk Sygehus

Nyhedsoverblik