Regionsrådsformænd står sammen: Vil have flere lægestuderende

Arkivfoto. Foto: TV ØST

Hvis lægemanglen skal bremses, skal 50-100 flere begynde på lægeuddannelsen i København hvert år. Sådan lyder en fælles opfordring.

Formanden for Region Sjælland, Heino Knudsen (S) er gået sammen med formanden for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S) i en fælles kamp for at løse problemer med lægemangel.

 

De to socialdemokrater har sammen henvendt sig til uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) med et ønske om, at lægeuddannelsen i København øger optaget af stud  erende, så der hveryt år bliver optaget mellem 50 og 100 flere studerende. Det skriver Sjællandske.

Læs også Vil løse lægemangel: Læger pendler 150 kilometer til klinik i særlig bus

- Det er helt centralt, hvis vi på langt sigt skal kunne løse udfordringen med lægemangel, og det er jeg meget glad for, at Sophie Hæstorp Andersen og Region Hovedstaden bakker op om, siger Heino Knudsen (S).

Læs også Region Sjælland får sin egen lægeuddannelse

Region Sjælland arbejder i forvejen på at åbne kandidaten til lægeuddannelsen i forbindelse med Sjællands Universitetshospital i Køge, men Heino Knudsen (S) mener altså også, at der er brug for et øget optag på lægeuddannelsen i København.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App