Regionens formand kræver flere penge til sygehuse

Regionsrådsformanden i Region Sjælland har været i praktik på Slagelse Sygehus. Han mener, der skal flere penge til, for at situationen bliver bedre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag har regionsrådsformand Heino Knudsen (S) været i praktik.

Det foregik på Slagelse Sygehus, hvor han skiftede fra jakkesættet til en blå sygehusuniform. Han skulle nemlig opleve, hvordan hverdagen er for de ansatte.

Det er ikke nogen hemmelighed, at sygehusene her i Region Sjælland er hårdt presset, som har resulteret i, at flere sygehuse har fået påbud af blandt andre Arbejdstilsynet. De frygtede for personalets sikkerhed og sundhed på grund af et massivt arbejdspres.

- Der er generelt et pres på vores sundhedsvæsen i Danmark. Og så er det rigtigt, at vi har haft nogle afdelinger, som har været særligt under pres, lyder det fra Heino Knudsen til TV ØST. 

sygehus.jpg
Læs også
Striber af kritiske påbud til regionens sygehuse - nu er regionsrådsformanden kommet i praktik
sygehus.jpg
Læs også
Striber af kritiske påbud til regionens sygehuse - nu er regionsrådsformanden kommet i praktik

Kæmper for flere penge

Lige nu kæmper I for at få flere penge. Hvad sker der, hvis I ikke får pengene?

- Det er klart, at vi har et sundhedsvæsen, der kvalitetsmæssigt er steget rigtig meget de senere år. Vi bliver dygtigere og dygtigere til at behandle sygdomme, vi behandler flere og flere patienter. Men det betyder jo også, at det koster flere penge. Økonomien bliver mere og mere presset, siger Heino Knudsen og fortsætter:

- Vi bliver nødt til at sige, at hvis ikke vi får et løft til vores sundhedsvæsen nu – i de her økonomiforhandlinger, vi skal afslutte inden for kort tid med regeringen – så er det ikke sikkert, vi kan levere det, vi kan rent fagligt, fordi vi skal have penge og ressourcer til at løfte sundhedsvæsnet – også i fremtiden.

Tager ansvar inden for rammerne

Men Heino Knudsen, er det ikke også dit ansvar, at tingene fungerer? Det lyder lidt, som om du fedter det af på regeringen og landspolitikerne?

- Jeg fedter bestemt ikke noget af på nogen, siger Heino Knudsen. 

00029.jpg
Læs også
Regionsrådsformanden trækker i arbejdstøjet på sygehus: - Det er godt, han ser, hvad vi laver
00029.jpg
Læs også
Regionsrådsformanden trækker i arbejdstøjet på sygehus: - Det er godt, han ser, hvad vi laver

- Tværtimod tager jeg ansvaret inden for de rammer, vi har. Jeg siger også bare, at vi skal nok levere, vi skal nok udlevere, producere mere og mere for de penge, vi har. Vi skal nok hele tiden blive mere og mere dygtige og mere effektive. Men vi er også nødt til at sige, at på et eller andet tidspunkt kan man ikke få en Rolls Royce, for det samme som en mindre bil koster.

Personalet knokler

Men lige nu lyder det også, som om der er pænt lang tid til den Rolls Royce, du taler om. Hvis I ikke får pengene – skal borgerne i Region Sjælland så bare vænne sig til dårligere forhold fremover?

- Der er jeg ikke helt enig med dig, siger Heino Knudsen.

- Jeg synes faktisk, vi har et rigtig godt kørende sundhedsvæsen på mange punkter. Det har vi ikke mindst, fordi vores personale kæmper og knokler hver eneste dag. Når man kigger på de resultater, vi hele tiden forbedrer med i sundhedsvæsnet på mange punkter – for eksempel på kræftbehandling, så har vi faktisk en rigtig godt kørende bil, hvis vi skal blive i den terminologi. Men presset er rigtig hårdt på nogle bestemte områder, og det er det, vi skal ind og påvirke, siger Heino Knudsen.


Nyhedsoverblik