Region Sjælland fyrer 20 medarbejdere

Region Sjælland varsler fyringer og besparelser. Det kan betyde lukning af busruter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Region Sjælland skal spare 112 millioner kroner.

Det er konsekvensen af en aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti, og det betyder nu, at der skal fyres folk inden for udviklingsområdet i Region Sjælland.

Området dækker blandt andet de regionale tog- og buslinjer, beskyttelse af regionens drikkevand mod forurening samt indsatsen for at få flere og bedre uddannelsestilbud i Region Sjælland.

quote ...det vil få negative konsekvenser både på den korte og på den længere bane

Per Bennetsen, administrerende direktør i Region Sjælland

20 medarbejdere må vinke farvel til deres job i løbet af august. Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

I alt skal der være 25 stillinger færre. Ud over de 20, der bliver fyret, er der fem stillinger, der ikke bliver genbesat.

Besparelse på 20 procent

Budgettet i hele afdelingen er på 590 millioner kroner.

Budgetreduktionen på næsten 20 procent betyder store besparelser allerede fra årsskiftet. Region Sjælland har tidligere beskrevet, at besparelserne vil ramme både den kollektive trafik og en række andre udviklingstiltag i Region Sjælland, men det rammer også op mod 20 medarbejdere i Region Sjælland, der skal afskediges.

quote Det er meget trist at skulle afskedige så mange dygtige medarbejdere

Per Bennetsen, administrerende direktør i Region Sjælland

 - Det er meget trist at skulle afskedige så mange dygtige medarbejdere. Det er mere end halvdelen af medarbejderne, som nu ikke skal arbejde for udviklingen i Region Sjælland, og det vil få negative konsekvenser både på den korte og på den længere bane, siger Per Bennetsen administrerende direktør i Region Sjælland og fortsætter:

- I første omgang vil borgerne i Region Sjælland mærke, at vi allerede fra årsskiftet er tvunget til at forringe serviceniveauet på en række bus- og toglinjer og eventuelt lukke ruter. Det vil også ramme den indsats, som Region Sjælland har gjort for at sikre erhvervsfremme og hæve uddannelsesniveauet.


Nyhedsoverblik