Regionen om lægeflugt: - Det er ikke nødvendigvis Sundhedsplatformen, der er synderen

Lægeflugten fra Region Sjællands sygehuse kan ikke nødvendigvis tilskrives Sundhedsplatformen, lyder meldingen nu fra politiker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi har faktisk ikke nogen konkrete opgørelser over årsagen til opsigelserne, siger formanden for arbejdsmiljøudvalget i Region Sjælland, Gitte Simoni fra Dansk Folkeparti.

Tidligere på dagen oplyste P4 Sjælland, at 258 læger har sagt op i løbet af Sundhedsplatformens første fire måneder. De oplyser, at det er 73 flere opsigelser end samme tid sidste år.

Men Region Sjælland ved ikke, om årsagen til opsigelserne kan tilskrives Sundhedsplatformen.

quote Jeg har stor tiltro til, at den opdatering vil afhjælpe nogle af de problemstillinger, som personalet oplever i dag

Gitte Simoni (DF), formand for arbejdsmiljøudvalget i Region Sjælland

- Det er bekymrende, at vi har så store rekrutteringsudfordringer, og det er også derfor, at vi politikere er rykket ind ved bordet i Region Sjælland. Vi har nedsat et udvalg, som jeg er formand for, til specifikt at kigge på, hvordan vi bedst løser den pressede arbejdssituation på regionens sygehuse, siger Gitte Simoni.

Nye løsninger på vej

Formanden anerkender, at det er et problem, at man ikke ved, hvad lægeflugten skyldes.

Men selvom Sundhedsplatformen har været en del i vælten, så mener formanden, at der kan være mange andre årsager til problemet - som eksempelvis travlhed og mangel på hænder på sygehusene. Men netop fordi Gitte Simoni ikke har et sikkert bud på lægeflugten, vil hun nu se nærmere på problemet. 

- Vi vil bede administrationen om at få lavet en procedure, der forholder sig til, hvordan vi byder nye medarbejdere velkommen, og hvordan vi siger farvel til dem, der stopper. Når vi har de resultatudfordringer, som vi har, så er det vigtigt for os at blive klogere på, hvorfor folk stopper. Det går vi derfor ind i nu, siger Gitte Simoni. 

Sundhedsplatformen opdateres

Hvis teorien om, at flere læger har sagt op på grund af Sundhedsplatformen, holder, så er der måske en løsning forude til de læger, der stadig bøvler med det omdiskuterede it-system.

- Til efteråret kommer der en stor opdatering af Sundhedsplatformen, som skal rette nogle af de fejl, der har været med Sundhedsplatformen. Jeg har stor tiltro til, at den opdatering vil afhjælpe nogle af de problemstillinger, som personalet oplever i dag, siger Gitte Simoni.

Det seneste tal viser, Region Sjælland har 120 ubesatte stillinger som speciallæger.


Nyhedsoverblik