Regionen får 7,3 millioner kroner til at mindske tvang i psykiatrien

Region Sjælland får 7,3 millioner kroner, hvor de sammen med Ringsted og Slagelse kommuner, skal nedbringe brugen af tvang i psykiatrien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er bred, politisk enighed om, at brugen af bæltefikseringer og tvang generelt i psykiatrien skal nedbringes.

Derfor får Region Sjælland sammen med Slagelse og Ringsted kommuner nu 7,3 millioner kroner til et projekt, der skal være med til at nedbringe tvang inden udgangen af 2020.

quote Det er ikke nogen let øvelse at fjerne halvdelen af tvangen og dermed også markant forandre kulturen i psykiatrien

Ellen Trane Nørby (V), sundhedsminister

Projektet går ud på at afprøve en model for såkaldte tværsektionelle teams, som i samarbejde mellem regioner og kommuner skal være med til at forebygge tilbagefald og indlæggelser, hvor der anvendes tvang.

Minister: Ikke en let øvelse

Midlerne blev afsat i forbindelse med satspuljen for 2018-2021, hvor regionerne har kunnet søge i alt 23,5 millioner kroner.

Bæltefiksering
Læs også
Antallet af bæltefikseringer i psykiatrien styrtdykker
Bæltefiksering
Læs også
Antallet af bæltefikseringer i psykiatrien styrtdykker

Det har været et krav, at regionerne samarbejder med mindst to kommuner for at kunne få del i puljen. Samtidig var det et krav, at regioner og kommuner samarbejder om at sikre en tidlig indsats, og at man vil mindske brugen af tvang i psykiatrien.

- Vi er nødt til at gøre mere og gøre noget nyt, hvis vi for alvor skal have mindsket brugen af tvang i psykiatrien. Det er ikke nogen let øvelse at fjerne halvdelen af tvangen og dermed også markant forandre kulturen i psykiatrien. Men det er det, vi skal arbejde henimod. Jeg ser frem til at se, hvad de tværsektorielle teams kan, som vi ikke har set før, siger Ellen Trane Nørby (V), sundhedsminister, i en pressemeddelelse.

indsl_mindre_tvang_togr.transfer_1.jpg
Læs også
Rapport:
Bæltefiksering af psykiatriske patienter kan undgås
indsl_mindre_tvang_togr.transfer_1.jpg
Læs også
Rapport:
Bæltefiksering af psykiatriske patienter kan undgås

Nyhedsoverblik