Region Sjællands budget er faldet på plads

Det ligger nu fast, hvordan 18 milliarder kroner skal fordeles i Region Sjælland næste år. Det betyder blandt andet ny styring af sygehuse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er lagt op til, at sygehusene i Region Sjælland skal styres på en ny måde næste år.

Det ligger fast, efter regionsrådet i går nåede til enighed om næste år budget, der fordeler 18 milliarder kroner med det formål at sikre mere sundhed og kvalitet for pengene.

Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Stærkere fokus på patienter

Den nye styring af sygehusene i Holbæk, Køge, Roskilde, Nykøbing Falster, Næstved og Slagelse skal ”give frihed til at udvikle metoder og arbejdsgange, der skaber høj kvalitet, service og sammenhæng i de enkelte patientforløb”.

- Vi tror på, at det medfører et endnu stærkere fokus på enkelte patient. Samtidig giver det mere tillid og ansvar til den enkelte medarbejder til at udføre arbejdet på den fagligt bedste måde, siger regionsrådsformand, Jens Stenbæk, i pressemeddelelsen.

- Med konceptet gør vi også op med en afregningsmodel, hvor sygehuset får penge efter antallet af behandlinger. Nu giver i stedet hvert sygehuse en pose penge. På den måde får de bedre mulighed for at tilrettelægge arbejdet, sådan at patienterne udredes til tiden og får den rette behandling.

Frit valg på menuen

Foruden den nye styringsmodel på sygehusene, så indfører regionen også, at patienterne kan bestille ”god, nærende og veltilberedt mad” på de tidspunkter af døgnet, de ønsker det. Patienterne skal kunne vælge mellem flere retter på et menukort.

- Patientkosten bliver en integreret del af behandlingen, og samtidig er der en stor sidegevinst med væsentligt mindre madspild, siger Jens Stenbæk.

Budgetaftalen sætter også fokus på rekruttering af læger og sygeplejersker, som i lang tid har været en udfordring i regionen.

36 ud af 41 medlemmer af regionsrådet stemte for aftalen, fordelt på partierne Venstre, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, De Radikale, Konservative og SF.


Nyhedsoverblik