Region Sjælland svinger sparekniven over den kollektive trafik

Region Sjælland skal spare 11 millioner kroner i budgettet for 2019 på den kollektive trafik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den kollektive trafik i Region Sjælland står til at blive ramt af sparekniven.

Syv ud af otte partier i Regionsrådet i Region Sjælland er netop gået sammen om en aftale, hvor de blandt andet skærer 11 millioner kroner i budgettet for 2019 på den kollektive trafik.

Besparelserne kan indhentes løbende, som der står i aftalen, så det samlede budget for den kollektive trafik kommer derfor til at udgør netto 350 millioner kroner senest i 2021. 

quote Vi står med en række vigtige opgaver, som vi nu fremover skal løse for langt færre penge. Vi er derfor tvunget til politisk at træffe nogle benhårde prioriteringer

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand

- Driften af busser og tog er en meget stor udgiftspost i Region Sjællands budget for Regional Udvikling, siger Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland, i en pressemeddelelse.

- Vi er derfor også tvunget ud i at finde besparelser på den kollektive trafik i Region Sjælland. Desværre har vi ingen andre muligheder, da vi af regeringen er forpligtet til ikke at bruge flere penge end den ramme, som regeringen tildeler os. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at minimere konsekvenserne for borgerne. Det er vigtigt, at de unge kan komme til skole og fritidsaktiviteter, og at der er et alternativ til at tage bilen, når man skal på arbejde.

Besparelser på 112 millioner

Besparelserne findes nemlig i aftalen om den regionale udvikling i Region Sjælland.

bus_420.jpg
Læs også
Busruter på landet i fare i sparerunde
bus_420.jpg
Læs også
Busruter på landet i fare i sparerunde

Den indebærer, at regionerne skal fratages opgaver, der handler om erhvervsfremme og turismefremme. Aftalen bygger på en overordnet aftale mellem regeringen og Kommunernes Landsforening.

I alt reduceres finansieringen af den regionale udvikling med 112 millioner kroner til 478 millioner kroner i 2019.

- Vi står med en række vigtige opgaver, som vi nu fremover skal løse for langt færre penge. Vi er derfor tvunget til politisk at træffe nogle benhårde prioriteringer. I den proces har det været vigtigt for os at holde fokus på en overordnet vision om, at Region Sjælland skal være et attraktivt sted at leve, arbejde og drive virksomhed. Det er en indsats, hvor vi vil have fokus på at samle de regionale aktører om at skabe vækst og udvikling i regionen, siger Heino Knudsen.

Enhedslisten står uden for aftalen.


Nyhedsoverblik