Region Sjælland skal spare: Sygeplejersker bliver det store offer i prikkerunden

Sygeplejerskerne bliver hårdt ramt i den sparerunde, som region Sjælland er i gang med at gennemføre. Det kom tirsdag frem i mødet mellem regionen og de faglige organisationer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er chokerende. Jeg er dybt rystet over, at Region Sjælland vælger at skære så hårdt på antallet af sygeplejersker.

Sådan siger Helle Dirksen, Kredsformand for Dansk Sygeplejeråd i Kreds Sjælland.

Som led i forhandlingerne mellem Region Sjælland og medarbejderrepræsentanterne kom det tirsdag frem, at Region Sjælland påtænker at fyre 86 sygeplejersker – mens hele 97 ledige stillinger bliver sløjfet som led i sparerunden.

quote Det er nærmest katastrofalt. Der har længe været alt, alt for travlt blandt sygeplejerskerne – også fordi der længe har manglet mange

Helle Dirksen, Kredsformand for Dansk Sygeplejeråd i Kreds Sjælland

Selvom sygeplejerskerne udgør den største gruppe ansatte på sygehusene i Region Sjælland, så mener Helle Dirksen langt fra, at medarbejdergruppen skulle rammes tilsvarende hårdt i nedskæringsrunden.

- Det er nærmest katastrofalt. Der har længe været alt, alt for travlt blandt sygeplejerskerne – også fordi der længe har manglet mange. Arbejdspresset er allerede for stort mange steder – og det bliver nu kun værre, siger hun.

Mette Bakkegaard
Læs også
Lægesekretærer frygter fyringer i Region Sjælland
Mette Bakkegaard
Læs også
Lægesekretærer frygter fyringer i Region Sjælland

- Vi håber Region Sjælland vil hjælpe dem, der skal sige farvel

Afskedigelserne skal afvikles efter loven om masseafskedigelser, og derfor forhandler Dansk Sygeplejeråd ligesom de øvrige involverede fagforbund for genplaceringer af de fyrede og for bedre fratrædelsesvilkår.

- Vi håber, at Region Sjælland både vil hjælpe dem, der skal sige farvel videre. Og at de samtidig vil sikre, at denne prikkerunde ikke vil udløse flere fejl eller en medarbejderflugt fra sygehusene.

quote Jo færre der er, jo større er risikoen for fejl

Helle Dirksen, Kredsformand for Dansk Sygeplejeråd i Kreds Sjælland

Sygeplejerskerne på Holbæk Sygehus var i januar måned så pressede, at de med en særlig fralæggelseserklæring på den enkelte vagt gjorde opmærksomme på, at der ikke var nok folk på arbejde til at udføre arbejdet forsvarligt. Og sådanne erklæringer kan godt igen komme i brud på de sjællandske sygehuse, siger Helle Dirksen.

- Regionen ved jo godt, hvor travlt der er. Sygeplejersker og plejepersonalet er jo dem, der nærmest til patienterne og reagerer, hvis der er noget der ændrer sig. Jo færre der er, jo større er risikoen for fejl. Men vi må se den endelige plan, før vi kan sige, om sådanne papirer bliver aktuelle, siger hun.


Nyhedsoverblik