Opretter særlig kontrolenhed: Region Sjælland skærper kontrollen med sociale klausuler

Region Sjælland opretter en særlig kontrolenhed, som skal holde øje med leverandører af serviceydelser til regionen og byggepladser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En ny kontrolenhed og stikprøvekontroller skal være med til at sikre, at Region Sjællands samarbejdspartnere opretter pladser til lærlinge og elever og følger overenskomsterne

Det oplyser Region Sjælland.

Regionsrådet har besluttet at skærpe kontrollen med, om regionens samarbejdspartnere overholder de sociale klausuler og arbejdsklausuler, som er en del af kontrakten med regionen.

quote Vi har brug for, at flere unge bliver faglærte

Gitte Simoni (DF), som er formand for Udvalget for arbejdsmiljø og rekruttering

Arbejdsforholdene skal være i orden hos leverandører af serviceydelser til regionen og på byggepladser, hvor Region Sjælland er bygherre. Og samarbejdspartnerne skal ansætte lærlinge og elever i et omfang, der er typisk for den pågældende branche.

Tømrer
Læs også
Lolland mangler praktikpladser på trods af sociale klausuler
Tømrer
Læs også
Lolland mangler praktikpladser på trods af sociale klausuler

Derfor opretter Region Sjælland en særlig kontrolenhed, som fremover vil komme på uanmeldt besøg på arbejdsstederne. Kontrolenheden kan eksempelvis bede om at se ansættelsesbeviser, timesedler, uddannelsesaftaler og praktikantplaner.

Der skal skabes flere uddannelsespladser

Region Sjælland indførte sociale klausuler og arbejdsklausuler i 2015, og det er denne politik, der nu bliver skærpet.

- Region Sjælland laver kontrakter i den helt store skala, og derfor har vi et særligt ansvar for, at arbejdet hos vores samarbejdspartnere sker under ordentlige forhold, udtaler Gitte Simoni (DF), som er formand for Udvalget for arbejdsmiljø og rekruttering, i en pressemeddelelse.

VVS
Læs også
44.000 arbejdsgivere får regning for manglende lærlinge
VVS
Læs også
44.000 arbejdsgivere får regning for manglende lærlinge

- Samtidig vil vi også gøre vores til, at der bliver skabt flere uddannelsespladser, for vi har brug for, at flere unge bliver faglærte. Klausulerne har allerede virket, men vi har vurderet, at der skal mere til, tilføjer hun.

Kontrolenheden skal også have fokus på forebyggende aktiviteter, for eksempel ved at holde møder med leverandører, kontraktansvarlige, byggeledere og faglige organisationer.

Region Sjællands krav om sociale klausuler og arbejdsklausuler gælder for eksempel ved bygge- og anlægsprojekter og ved serviceudbud som for eksempel vinduespolering, pleje af grønne områder og tolkeydelser.


Nyhedsoverblik