Region Sjælland: Sådan vil vi skaffe flere psykiatere

Der er stor mangel på speciallæger i psykiatri i Region Sjælland. Og der er ingen hurtige løsninger på problemet, siger vicedirektør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Region Sjælland er hårdt ramt af mangel på speciallæger i psykiatri.

Det betyder eksempelvis, at et helt sengeafsnit på det nye psykiatrihospital i Slagelse er lukket ned, og at nogle patienter må udskrives, før de er klar til det.

Men problemet med mangel på speciallæger er ikke kun et problem i Region Sjælland. Samtlige regioner er ramt af mangel på speciallægerne.

Det siger Søren Bredkær, der er vicedirektør for psykiatrien i Region Sjælland.

- Manglen på speciallæger er noget, som vi slås med i hele landet. Det er ikke kun et problem her i Regin Sjælland. Men vi oplever, at det er stadig mere vanskeligt at trække psykiaterne ud i udkanterne af regionen, siger Søren Bredkær til TV ØST. 

Læs også
Stor mangel på psykiatere: Psykisk syge udskrives før de er klar
Læs også
Stor mangel på psykiatere: Psykisk syge udskrives før de er klar

Ingen bestemt bonuspakke

Regionen vil tiltrække flere speciallæger i psykiatri ved at tilbyde ekstra goder, ud over lønnen. Det kunne eksempelvis være ekstra uddannelse eller supervision.  Trods de mange ubesatte stillinger, så er der dog ikke nogen særlig bonuspakke til speciallægerne, der vælger at arbejde i Region Sjælland.

- Det er noget, som vi forhandler med den enkelte læge. Men det er klart, at vi er i et spil, hvor vi konkurrerer med alle andre regioner om de samme folk. De bor typisk i de større byer – og det er bare svært for os at lokke dem til, siger han.

Han understreger, at det også er helt nære ting, som at have en afgørende betydning, når der skal tiltrækkes ansatte.

- Velfungerende afdelinger, gode kolleger og et godt arbejdsmiljø er lige så vigtige som goder vi kan tilbyde, siger han. 

Læs også
Mor til psykisk syg datter: - Jeg er rigtig bange
Læs også
Mor til psykisk syg datter: - Jeg er rigtig bange

Lægemangel flere år fremover

Manglen på psykiatere bunder ifølge Søren Bredkær i den generelle lægemangel, og det, at der i en årrække blev uddannet alt for få læger til specialet.

Det arbejder man hårdt på at ændre nu – men det kommer i bedste fald til at tage mindst tre år, før situationen er normaliseret, viser beregninger på landsplan.

- Vi gør et kæmpe stort arbejde for at uddanne flere speciallæger, og for at lokke studerende til at vælge specialet. Samtidig gør vi meget ud af at tiltrække uddannelseslæger. Det er virkelig noget, som vi har fokus på, siger vicedirektøren. 

sygehus10.jpg
Læs også
Bedre Psykiatri: Sådan løser vi mangel på speciallæger
sygehus10.jpg
Læs også
Bedre Psykiatri: Sådan løser vi mangel på speciallæger

Nyhedsoverblik