Region Sjælland om 112-sag: Alt er foregået efter bogen

Ifølge Region Sjælland er alt foregået korrekt, da en omtåget mand blev hentet med ambulance i Fuglebjerg og kørt hjem til Næstved i mandags.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Grundlovsdag fandt Thomas Andersen og hans datter fra Fuglebjerg en bevidstløs mand liggende ved gadekæret i Fuglebjerg, mens han rystede voldsomt.

De ringede 112, men ifølge Thomas Andersen skulle han indtrængende bede personalet om at sende en ambulance, før det skete.

Sådan mener Region Sjælland dog ikke, at forløbet er foregået. De har undersøgt alarmopkaldet nærmere, og ifølge den præhospitale direktør hos Region Sjælland, Benny Jørgensen, sendte de allerede en ambulance godt et halvt minut inde i samtalen.

- Vi afsender en ambulance cirka 20 sekunder inde i den her udredning. Og vi fortsætter med at udrede, fordi en af de sundhedsfagliges fornemste opgaver er at bidrage med, om der er nogle ting, vi kan hjælpe med i form af førstehjælp, og at kunne vejlede til noget hjertelungeredning, hvis det er vigtigt, siger Benny Jørgensen.

ANGA_ambulance.jpg
Læs også
112-sag fra Fuglebjerg ryger i Folketinget
ANGA_ambulance.jpg
Læs også
112-sag fra Fuglebjerg ryger i Folketinget

Blev kørt helt hjem i ambulance

Hele historien har Thomas Andersen delt på sin facebookprofil i mandags, som flere end 30.000 har reageret på.

Thomas Andersen forklarer, at manden fortalte ham, at han et døgn forinden var blevet udskrevet for en blodprop på Slagelse Sygehus.

Manden var blevet udskrevet klokken 00.30 søndag nat, men havde ikke råd til at komme hjem til sit forsorgshjem i Næstved.

quote Den sundhedsfaglige arbejder fuldstændig efter de regler og retningslinjer, der er lagt, og der bliver udvist meget omhyggelig omsorg for patienten

Benny Jørgensen, præhospital direktør, Region Sjælland

Han rystede voldsomt, da han blev fundet ved gadekæret, og derfor insisterede Thomas Andersen på, at ambulancen kom og hentede den omtågede mand. Men ifølge Benny Jørgensen sendte man en ambulance afsted, inden Thomas Andersen begyndte at insistere.

- Vi fortsætter fremkørslen af ambulancen, som ankommer til Fuglebjerg efter blot 17 minutter fra Slagelse. Efter en udredning af ambulancepersonalet vælger borgeren ikke at ville modtage behandling i ambulancen, siger Benny Jørgensen og fortsætter:

- Vi gør det helt ekstraordinært i den her situation, at vi tilbyder patienten at blive kørt hjem siddende til adressen i Næstved.

Dermed blev manden, som ifølge Thomas Andersen er i starten af 50’erne, kørt helt hjem til sit forsorgshjem.

Sygeplejerske er omsorgsfuld under alarmopkald

Efter Thomas Andersens mening havde sygeplejersken på alarmcentralen forsøgt at overtale manden til at tage hjem selv. Det, mener han, er meget kritisabelt.

Hos Region Sjælland lytter man til kritikken. Men Benny Jørgensen oplyser, at samtalen er foregået helt efter bogen, og at sundhedspersonalet har været omsorgsfulde i samtalen med den omtågede mand.

- Det gør altid indtryk på os, når vi får kritik af nogen, som har oplevet dette. Men i dette tilfælde har vi været inde og analysere båndet flere gange. Og den sundhedsfaglige arbejder fuldstændig efter de regler og retningslinjer, der er lagt, og der bliver udvist meget omhyggelig omsorg for patienten, siger Benny Jørgensen. 

Du kan se hele interviewet med Benny Jørgensen øverst i artiklen.


Nyhedsoverblik