Region Sjælland er hurtigst med hjælp - kortest ventetid på psykologsamtaler

Ventetiden på at komme til psykolog er rekordhøj. Region Sjælland er den region, hvor man kan forvente at komme hurtigst i behandling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der går længere og længere tid, fra man får konstateret angst eller depression, til man kan komme i behandling hos en psykolog. Det viser en ny undersøgelse, der er lavet af Dansk Psykolog Forening.

Ventetiden for angst og depression er steget stødt siden 2013. På landsplan var ventetiden i gennemsnit 11,5 uger i november 2018, hvilket er det højest målte siden 2013.

Otte ugers ventetid i Region Sjælland

Region Sjælland er den region, hvor man skal vente i kortest tid. Her går der i gennemsnit otte uger fra en klient henvises til psykolog for at blive behandlet for angst eller depression, til denne kan mødes med psykologen for første gang.

Det er seks uger før end man kan forvente, hvis man bor i Region Midtjylland.

Region Midtjylland er den region, hvor ventetiden er længst. Her går der i gennemsnit 14 uger fra henvisningen, til psykologsamtalerne går i gang.

Ventetiden er steget over hele landet

Den nye undersøgelse viser, at ventetiden på landsplan er steget støt siden 2013.

I november 2018 var ventetiden i gennemsnit 11,5 uger, hvilket er det højest målte siden 2013.

Også i Region Sjælland er ventetiden steget. Da Dansk Psykolog Forening undersøgte ventetiden for første gang i februar 2013, skulle man vente 6 uger for at komme til psykolog i Region Sjælland.

Ventetiden i regionen har været svingende siden 2013, og i forhold til sidste år er den faktisk faldet en smule fra 8,6 uger i oktober 2017 til 8 uger i november 2018.


Nyhedsoverblik