Region Sjælland arbejder på at løse problemer med lægemangel

Problemer med at tiltrække læger med de rigtige kompetencer til Nykøbing F. Sygehus skal tages meget alvorligt, lyder det fra Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nykøbing F. Sygehus er stærkt udfordrede af problemer med rekruttering til den kirurgiske afdeling. Det har blandt andet ikke været muligt at ansætte en ledende overlæge de seneste fire år, og der er for få faste speciallæger.

- Det er regionens store udfordring at tiltrække nok kvalificeret personale. Her er Nykøbing F. Sygehus i en særlig udfordrende situation, lyder det fra Lars Onsberg Henriksen, sundhedsdirektør i Region Sjælland.

Og den slags problemer skal tages alvorligt, understreger han.

 - Det er noget, vi skal have løst i løbet af efteråret, siger han til TV ØST.

Region Sjælland vil blandt andet se på en plan, hvor de forskellige sygehuse i regionen samarbejder, så alle borgere i regionen kan få tilbudt den samme kvalitet i behandlingen.

Udvikler kompetencer 

I juni lukkede sygehuset i Nykøbing Falster ned for alle akutte operationer på mave-tarm kirurgisk afdeling på baggrund af en række utilsigtede hændelser. Det fik sygehusledelsen til at iværksætte en evaluering af hele den kirurgiske afdeling, som en ekspergruppe på Odense Universitets Hospital har stået for.

”Det betyder, at større akutoperationer i dag udføres på de øvrige sygehuse i Region Sjælland. Men vi betragter det som en midlertidig periode, indtil vi er på plads. Det skal sikre, at man kan være helt tryg ved behandlingen, siger Lars Onsberg Henriksen.

Rapporten ser især på kirurgi på galdeblærer, hvor ekspertgruppen fandt tre tilfælde af svære komplikationer efter en operation.  Det er for mange ifølge god faglig standard på området.

- Vores udfordring er at få udviklet vores galdekirurgi, så vi gør det lige så godt som andre steder. Og indtil da opererer vi ikke galdepatienter på afdelingen i Nykøbing, siger sundhedsdirektøren og tilføjer:

- Vi har sat et træningsprojekt i gang, hvor vi samarbejder med Odense Universitets Hospital, så vi kan begynde på galdekirurgi igen i efteråret.


Nyhedsoverblik