Regeringens nye aftale kan få konsekvenser for iværksættere

Torsdag indgik regeringen og DF en ny aftale, som, de mener, vil fremme erhvervslivet. Regionsrådsformanden i Region Sjælland ser anderledes på sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ifølge Regeringen og Dansk Folkeparti vil deres nye aftale gøre det lettere for virksomheder at få erhvervsservice. 

Dertil skal der etableres ti erhvervshuse, som som specialiserer sig i erhvervsvejledning. Et af dem skal ligge i Sorø.

- Det nye erhvervshus i Sorø skal hjælpe virksomheder med at vokse, skabe udvikling og kigge på ny teknologi. Det, tror jeg, betyder, at vi vil se en kæmpe opblomstring i sjællandske virksomheder, siger Brian Mikkelsen. 

Erhvervshuset skal blandt andet hjælpe virksomhederne med at søge fondsmidler, som indtil videre er blevet varetaget af landets fem regioner.  

- Jeg tror, der kommer meget mere fokus på flere projekter rundt omkring, ved at det kommer ud i kommunerne og ikke regionerne, fordi kommunerne har interesse i at hjælpe deres virksomheder, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). 

Regionsrådsformanden er frustreret over aftalen 

I den nye aftale vil man gå fra tre til to administrative niveauer. Et kommunalt og et statsligt niveau. 

Det betyder, at regionerne ikke længere skal beslutte, hvilke projekter der skal støttes med fondsmidler til stor frustration for Regionsrådsformanden Heino Knudsen (S). 

- Det farlige i det her, det er, alle de aktører vi arbejder sammen med. Det er kommunerne, regionerne, de faglige organisationer, uddannelsesinstitutioner og erhvervsorganisationer. Vi arbejder sammen i vækstforum i dag, men bliver splittet ad og lagt under erhvervsministeriet, siger Heino Knudsen. 

Regionsrådsformanden mener nemlig, at der vil komme til at mangle en enorm viden og forståelse for de virksomheder, som ligger i Region Sjælland, når opgaven ikke længere er pålagt Regionsrådet. 

Yderkommuner i glemmebogen 

Lige nu står Region Sjælland blandt andet for at uddele fondsmidler støttet af EU.

Fra 2014-2020 har regionen fået cirka 80 millioner kroner, som går til at fremme virksomheder og gode idéer. 

Regionsrådsformanden kan ikke se, hvordan man vil prioritere yderkommunerne i fremtiden, hvis beslutningerne bliver taget af ét samlet råd istedet for de fem regioner. 

- Det er jo en kæmpe udfordring, for jeg vil godt se, hvordan man vil sikre, at der fortsat bliver investeret midler i eksempelvis Korsør istedet for på Rådhuspladsen i København. Det er jeg rigtig nervøs for, siger Heino Knudsen. 

Herregården Pederstrup.
Læs også
EU drysser millioner ud over lokale herregårde i internationalt turismeprojekt
Herregården Pederstrup.
Læs også
EU drysser millioner ud over lokale herregårde i internationalt turismeprojekt

Nyhedsoverblik