Refleksveste og øjenkontakt: Børn lærer at undgå højresvingsulykker

På Vor Frue Skole i Næstved skulle skoleeleverne i dag lære at undgå højresvingsulykker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mødet mellem den store lastbil og den lille cyklist kan ende fatalt.

Derfor blev eleverne i 3., 4., og 5. klasse på Vor Frue Skole i Næstved i dag undervist i, hvordan de er mest sikre i trafikken – blandt andet sådan, at de kan undgå højresvingsulykker.

- Vi fortæller om, hvor farligt det er, og hvor vigtigt det er, at børnene bliver set i trafikken. Hvor vigtigt det er, at de placerer sig rigtigt, så chaufførerne kan se dem, siger Brian Kronborg Petersen, der er chauffør hos Palles Fragt Næstved og Ringsted.

Mange ulykker

quote Der sker rigtig mange ulykker. Det skyldes både uopmærksomme chauffører samt børn og voksne, der ikke er ordentlig synlige

Brian Kronborg Petersen, lastbilchauffør

Han underviste i dag eleverne. Undervisningen er en del af trafikkampagnen ”Trafiksikkerhed i Øjenhøjde”, som blandt andet Børneulykkesfonden og Danske Fragtmænd står bag.

- Der sker rigtig mange ulykker. Det skyldes både uopmærksomme chauffører samt børn og voksne, der ikke er ordentlig synlige. Specielt om vinteren, hvor de har mørkt tøj på, og hvor der måske ikke er gadebelysning alle steder, siger Brian Kronborg Petersen.

Børnene bliver blandt andet undervist i, hvordan de kan afværge ulykker som cyklister og fodgængere. Og undervisningen har gjort indtryk på børnene.

- Jeg synes, det er spændende og meget sjovt. Fordi man lærer nogle nye ting. Jeg vidste godt, at det kan være farligt, for vi har faktisk snakket lidt om det derhjemme. Om hvad man må og ikke må, fortæller 9-årige Sofie Nerup Rosenkvist fra 3.O på Vor Frue Skole.

I 2016 blev syv personer dræbt i en højresvingsulykke i Danmark, mens syv kom alvorligt til skade.

Sådan undgår du i højresvingsulykker

Brian Kronborg Petersen kommer her med lidt gode råd til, hvordan du som fodgænger eller cyklist undgår højresvingsulykker:
 
  • Tag en gul vest på, når det er mørkt, så chaufføren bedre kan se dig.
  • Bliv nede bag lastbilen, så du kan se chaufføren i spejlet, og hvad han laver. Vær sikker på, han har set jer, og hvis du kan få øjenkontakt med ham, er det en rigtig god idé.
  • Ellers kør helt frem foran lastbilen, så I kan se hinanden.

 


Nyhedsoverblik