Redningsaktion slog fejl: Dagli’Brugsen i Karrebæk lukker

Et storstilet forsøg på at redde Brugsen i Karrebæk bar ikke frugt. Dagligvarebutikken lukker og slukker 31. august.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I 100 dage har en række ildsjæle i Karrebæk kæmpet for den lokale Dagli’Brugs’ overlevelse – men forgæves. Om to uger drejer butikken nøglen rundt, skriver Sjællandske.

Det var egentlig planlagt, at butikken skulle lukke i marts i år, fordi butikken gav et betydeligt underskud, og fordi der var åbnet en Netto ganske tæt på Karrebæk. Men de lokale protesterede og indsamlede 800 underskrifter i håbet om at bevare Dagli’Brugsen.

Coop gav en chance mere

Det fik Coop til at give lokalbefolkningen en chance mere. Hvis de på 100 dage kunne sikre, at omsætningen i gennemsnit blev hævet med 50.000 kroner om ugen, så kunne Dagli’Brugsen komme i balance og forblive åben.

- Det er det allerbedste, der kunne ske. Vi har så mange ældre mennesker her i byen. Hvis de skulle miste Dagli’Brugsen, så mister de deres sociale mødested, deres apotek og deres posthus i ét. Det eneste sted de har her i byen er Dagli’Brugsen, så det er en rigtig dejlig nyhed, sagde Jørgen Madvig, beboer i Karrebæk, til TV ØST i slutningen af februar.

Men glædenvarede altså ikke ved, for det er ikke lykkedes at hæve omsætningen. Ifølge Sjællandske er omsætningen det halve af, hvad Coop forlanger for at holde liv i butikken.


Nyhedsoverblik