Redningen af flådestationen i Korsør: En fantastisk nyhed for Søværnet og byens borgere

Begejstringen i Søværnet og blandt Korsørs borgere er til at tage og føle på dagen derpå, efter regeringen i går fremlagde sit nye forsvarsforlig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flådestationen i Korsør får lov til at blive. Det står nu klart efter, regeringen præsenterede sit nye forsvarsforlig i går søndag.

Det er en nyhed, der vækker genklang hos begejstrede borger og søværnsfolk, der i mange år har frygtet en lukning.

- Jeg synes, det er fantastisk godt nyt for Søværnet, fordi Søværnet har brug for to flådestationer, siger Torben Mikkelsen, kontreadmiral, chef for Marinestaben til TV ØST.

Vigtigt at beholde to flådestationer

Med regeringens nye forsvarsforlig bliver der nu sat skub i investeringerne og et stop for flere års usikkerhed om flådens fremtid. Det betyder, at forsvarets fregatter skal udstyres med nye missiler og sonarteknologi, og at enheder under Søværnet rykker til Korsør.

- I det forlig, vi lige er gået ud af nu, har der været et forbehold i forhold til at lave større investeringer i flådestationen i Korsør. Og det bliver ophævet. Derfor kan vi nu komme i gang med at lave de nødvendige investeringer på flådestation Korsør, så vi har to moderniseret flådestationer. Frederikshavn er jo blevet moderniseret i det nuværende forlig, siger kontreadmiralen Torben Mikkelsen.

Flådestation Korsør
Læs også
Nyt forsvarsforlig redder flådestationen i Korsør: - Der falder en stor sten fra hjertet
Flådestation Korsør
Læs også
Nyt forsvarsforlig redder flådestationen i Korsør: - Der falder en stor sten fra hjertet

Regeringens nye forsvarsforlig betyder altså, at Danmark også i fremtiden vil have to flådestationer to forskellige steder i landet.

- Det er vigtigt at have fleksibiliteten med to flådestationer. Det er også vigtigt rent taktisk. Hvis man samler alle æg i én rede, er der alt andet lige en større risiko. Så er der også alt det andet om, at flåden er repræsenteret i store dele af Danmark, siger Torben Mikkelsen fra Søværnet.

Håber der kommer endnu mere

Også borgerne i Korsør er glade for, at Flådestation Korsør ikke længere er lukningstruet. For flåden har stor betydning for byen.

- Jeg håber det gør, at vi har en endnu større fremtid med Korsør og det kan blive en endnu bedre by, for her er super dejligt at bo, siger Tina Holst Behrendsen, borger i Korsør.

quote Hvis flådestationen skulle lukke ned, ville der ikke være mere i Korsør overhovedet

Torben Van Oorschot, borger i Korsør

En anden borger er også godt tilfreds med udmeldingen, men håber at der er flere gode nyheder i sigte.

- Til at starte med kan det da være udmærket. Jeg håber, der kommer endnu mere herned til Søværnet. Der er masser af plads, både i ydrehavn og inderhavn, siger Villy Jensen fra Korsør.

Giver liv i byen

Flådestationen i Korsør skal moderniseres, så den er "up to date", regatter skal forsynes med ny teknologi og to enheder flytter teltpælene. Det drejer sig om Center for Dykning og Center for sømilitær teknologi, der begge er skoler under Søværnet.

- Jeg synes, det giver god mening, at center for dykning er i Korsør. Allerede nu hører vores minedykkere under det, der hedder 2. eskadre, som har til huse i Korsør. Og minerydningsfartøjerne, som vi også har i søværnet, hører også til under 2. eskadre, som også bruger dykkere. Når nu vi etablerer Center for Dykning i Korsør, så har vi det hele samlet i 2. eskadre og så kan man jo selv regne ud, at det vil give en bedre synergi, siger kontreadmiral Torben Mikkelsen.

Når de to centre flytter til Korsør rykker de samtidig 60 nye arbejdspladser med sig. Det tegner formentlig til at blive en noget lysere fremtid, end mange af Korsør-borgerne havde turde håbe på.

- Det er jo det, der giver liv her i byen. Hvis flådestationen skulle lukke ned, ville der ikke være mere i Korsør overhovedet, siger Torben Van Oorschot, borger i Korsør.


Nyhedsoverblik